Woods förklaring ifrågasätts: Finns ej

Foto: AP
New York Posts förstasida med Woods mugshot.

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Tiger Woods uppgav att en ”mix av mediciner” fick honom att somna bakom ratten.

Men nu finns det en mystik i förklaringen: En av medicinerna finns inte och en annan slutade att säljas – för 13 år sedan.

– Jag vet inte var han har fått tag på det, säger läkaren David Samadi.

Det har stormat kring golfstjärnan Tiger Woods, 41, de senaste dygnen.

Woods greps i måndags, misstänkt för rattfylla, men har, enligt de senaste uppgifterna, inte visat några tecken för alkohol i blodet utan somnat vid ratten.

”Jag förstår allvaret av vad jag gjorde och jag tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte var inblandat. Det som hände var en oväntad reaktion på mina läkemedel. Jag förstod inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt”, sa Woods i ett uttalande.

Medicinerna finns inte att köpa

Men nu har en mystik dykt upp i golfstjärnans förklaring.

I polisrapporten framgår det att Woods tagit fyra medicinska preparat för sina skadeproblem: Soloxer, Vicodin, Torix och Viox.

Problemet?

Soloxer existerar inte, enligt både läkare och talespersoner från företaget, och Viox – som Woods påstår sig inte tagit i år – slutade att säljas på marknaden för 13 år sedan.

– Jag vet inte var han har fått tag på det. Det drogs tillbaka från marknaden med anledning av att det ökade risken för hjärtinfarkt och stroke om man använde en högre dos under en längre tid, säger läkaren David Samadi till Fox.

”Extremt farlig blandning”

Samadi säger också att kombinationen av de olika medicinerna tillsammans är en ”extremt farlig blandning”.

– Att kombinera dessa mediciner är inte bra och ansvaret ligger på läkarna. Att ta en av dem under en läkares övervakan är helt säkert, men alla tillsammans leder till depression och att man blir väldigt bedövad samt ger komplicerade biverkningar. Dessutom är Vicodin beroendeframkallande och en farlig flyktväg till droger som heroin, säger Samadi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

PGA-touren