Slutar efter SM-guldet: Det är bitterljuvt

Foto: Bildbyrån
Engelholms Janae Vander Ploeg, Carnae Dillard och Arica Nassar jubla
SPORTBLADET

I en sporthall i Halmstad upplevde Arica Nassar livets mest speciella ögonblick.

Först vann den 23-åriga amerikanskan SM-guld i volleyboll.

Sedan la hon ner karriären.

SM-guldet 2016 såg ut som en slutpunkt för stormakten Engelholm VS. Efter den andra raka titeln lämnade flera av kuggarna, däribland stortalangen Isabelle Haak som hamnade i Frankrike.

En ny trupp byggdes upp av lokala produkter och influgna amerikanskor. Oväntat nog gick skiftet sömlöst, det nya bygget tog vid där föregångarna slutat och vann årets grundserie med fyra poängs marginal till Hylte/Halmstad.

Amerikanskan DilIard glänste

De två topplagen tog sig genom kvarts- och semifinalerna och ställdes mot varandra i finalen som avgjordes i bäst av fem. Matchserien stod 2–1 till Engelholm inför onsdagens fjärde holmgång som utspelades i Halmstad arena.

På bortaplan storspelade Carnae Dillard och Janae Vander Ploeg. Duon gjorde 17 poäng vardera när EVS vann med 3–1 i set. Ändå var kvällen mest speciell för deras lagkamrat Arica Nassar.

Den 23–åriga centern noterades för sju poäng och var högst delaktig i guldet, men när guldhattarna delades ut var den aktiva karriären över. Trots att kroppen borde hålla för flera säsonger till som spelare ska Nassar bli tränare på college i Los Angeles, USA.

– Jag mår fantastiskt i det här ögonblicket. Hylte/Halmstad är ett bra lag så jag är glad över att vi vann och stolt över att jag kunde kliva fram i min sista match, säger Arica Nassar.

”Gud sa till mig att det var dags”

Hur är det att inte längre vara volleybollspelare?

– Väldigt bitterljuvt. Men det är fantastiskt att som sista sak vinna en guldmedalj.

Varför lägger du av?

– En bra möjlighet dök upp så jag kunde inte säga nej. Gud sa till mig att det var dags att börja med något nytt.

Vad plockar du med dig in i tränarkarriären från din tid i Engelholm?

– Erfarenhet av hur man vinner. Beslutsamheten som krävs.

ARTIKELN HANDLAR OM