McGregor bekräftar (?) fajt – på ”Insta”

Publicerad 2017-10-14

Conor McGregor, 29, har länge pratat om en comeback.

Nu kan den vara nära.

På Instagram lägger MMA-stjärnan ut en bild som många tolkar som en direkt passning till utmanaren Tony Ferguson, 33.

MMA-stjärnan Conor McGregor, 29, har inte gått en UFC-match sedan titelfajten mot Eddie Alvarez i november, där McGregor blev först i UFC:s historia att bli mästare i två viktklasser.

I augusti sadlade irländaren om till boxare för en kväll när han föll i tidernas mest välbetalda boxningsfajt mot Floyd Mayweather, och i tisdags kom uppgifter om att MMA-fajtern även vill göra wrestling-debut.

Men de flesta av McGregors supportrar går förstås och väntar på irländarens comeback i oktagonen.

Deadline

UFC-presidenten Dana White gick nyligen ut med att man försöker få till en fajt mellan McGregor och Tony Ferguson, 33, som är nybliven interimmästare i lättvikt.

Och Ferguson har gjort vad han kan för att mana på irländaren. Amerikanen har gått ut och sagt att McGregor bara har veckor på sig att försvara sitt lättviktsbälte, och har hänvisat till UFC:s regelverk.

– McGregor måste försvara bältet eller flytta på sig. Jag är mer än redo att möta honom i december. Han har sagt att han vill fajtas i år. Både fansen och jag förtjänar det, sa Ferguson till MMA Junkie Radio enligt Fox Sports.

Tränaren bekräftar?

McGregor själv har inte uttalat sig – förrän nu.

På Instagram lägger han upp en bild som enligt många kan tolkas som att han bekräftar utmaningen.

I inlägget syns en redigerad bild på McGregor, med tydliga influenser från datorspelet Grand Theft Auto, där han, med en pistol i handen och med pengar flygande omkring sig, är på väg någonstans med en båt. I bildtexten skriver han ett enda ord: ”Tony”.

Och spekulationerna om att en fajt är på gång blev inte direkt mindre när McGregors coach, John Kavanagh, kort efter att bilden publicerades twittrade ut meddelandet ”Då åker vi”, följt av en länk till Instagram-bilden.

Samtidigt menar vissa att bilden helt enkelt är en hyllning till Scarface-karaktären Tony Montana.

Fox Sports skriver dock att en eventuell fajt skulle kunna bli av under UFC-galan i Las Vegas den 30 december.

Följ ämnen i artikeln