Myhrers plan för sista mästerskapet

Foto: Alexander Hassenstein / Getty Images Europe
SPORTBLADET

ST. MORITZ. André Myhrer missade medalj med 17 hundradelar. 

Till nästa säsong tvingas han ändra sitt upplägg – men stjärnan har redan satt ihop ett eget team för att satsa mot Åre 2019. 

– Det är mitt stora mål och just nu ser jag väl någonstans kanske slutet där, säger han.

André Myhrer gick en kamp mot klockan har att bli startklar till VM. Ryggproblemen eskalerade för en månad sedan, men efter specialbehandling i Åre kunde han köra alla tre tävlingar han tänkt ställa upp i. 

I det första åket var Myhrer 15:e man, men i andra körde han upp sig till sjätteplats och missade pallen med bara 17 hundradelar. 
–  Det blir ganska nära en medalj ändå. Det är lite samma visa som i Vail. Någonstans kan jag ändå känna att jag är väldigt nöjd med placeringen. Det var inte det bästa läget inför andra åket, säger han. 

Till nästa säsong tvingas han ändra sitt upplägg för att komma till bukt med ryggproblemen han dragits med en längre tid. 

– Jag tror inte att det är något man opererar. Det är väl inget unikt som slalomåkare, många sliter med ryggen och det har jag gjort länge, men nu har det varit så extremt att det påverkar åkningen. Det som krävs är ett ordentligt, bra och välplanerat träningsupplägg. Jag kanske måste tänka om lite hur man ska träna, säger han.

Satt ihop eget team

Planen för VM 2019 är dock redan klar. 34-åringen har satt emot ett eget team som ska hjälpa honom satsa mot sitt sista mästerskap. 
– Min agent har väl sått fröt att fundera på vad man ska göra efter man slutar med skidor och eftersom Åre 2019 kanske är mitt stora mål just nu ser jag väl någonstans kanske slutet där. Därför har jag satt ihop ett gäng med lokala företag som sponsrar mig mot 2019, säger Myhrer och fortsätter: 

– Tanken är väl att jag ska få ett litet utbyte med dem och se vad de håller på med så att jag kanske lite lättare kan besvara frågan vad man ska göra efter karriären. 

Har du kommit fram till något redan nu? 

– Inte riktigt än, men vi jobbar på så vi får se vart det landar.

Marcel Hirscher vann sitt andra guld före landsmannen Manuel Feller och tysken Felix Neureuther.

ARTIKELN HANDLAR OM