På titeljakt – efter 17 säsonger i A-laget

Drömmen kan bli sann för VSK:s Malin Hedfors

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Malin Hedfors kan bli svensk mästare med sitt VSK på lördag.
Foto: STEFAN HOLM
Malin Hedfors kan bli svensk mästare med sitt VSK på lördag.

Herrarna floppade i bandyns elitserie, men damlaget räddar klubbens ära.

För första gången någonsin har Västerås tagit sig till SM-final.

– Jag vet inte om jag har tagit in det än. Det här är ashäftigt, säger Malin Hedfors till Sportbladet.

Västerås herrar jagade tredje raka SM-guldet, men underpresterade i elitserien och förlorade kvartsfinalserien mot Sandviken.

VSK finns ändå representerat under lördagens finalpass i Tele2 Arena, genom damlaget.

– Det här är stort för hela föreningen. Under semifinalen mot Sandviken var det mycket folk och sång på läktarna. Det märks att hela föreningen tycker att det här är roligt. Det är grymt, säger tränaren Johan Hedfors.

Tränas av sin pappa

Finalen blir speciell inte minst för honom och hans dotter, Malin Hedfors. Han har tränat laget i elva år och hon gör sin 17:e säsong i A-laget.

Västerås skuggade suveränerna Kareby och AIK redan förra säsongen. Sedan, när AIK lade ner damverksamheten och VSK värvade Charlotte Selbekk, Sara Carlström, Sophia Adolfsson och Sofia Andreasson från just Kareby, Emma Hansson från Villa Lidköping och Malin Persson från Söråker blev final- och gulddrömmarna realistiska.

– De senaste åren har vi haft en väldigt bra defensiv. Det vi saknat är målgörare och spetskompetens, och det har vi fått de senaste åren, säger Malin Hedfors, 30.

”Som natt och dag”

Västerås vann elitserien och ställs i finalen mot Kareby, som har prenumererat på en finalplats och blivit svenska mästarinnor de två senaste åren.

– Det är som natt och dag jämfört med vad jag fick uppleva under min första säsong som 14-åring. Vi har varit en sväng nere i division 1 och nu ska vi spela SM-final. Det är grymt häftigt, säger Malin Hedfors.

Publicerad:

LÄS VIDARE