Motorsport

Teamcheferna: Hamilton vinner VM

Av: 

Anna Andersson

Teamcheferna: Hamilton vinner VM
Teamcheferna: Hamilton vinner VM

SPORTBLADET

Vem vinner VM i Formel 1 år 2017?
Teamcheferna är övertygade.
Årets världsmästare heter Lewis Hamilton.

På söndag startar årets första F1-race i Australien och säsongen pågår sedan in i november. Under vintern har det skett flera regeländringar, men efter testerna var det tydligt att Mercedes fortfarande finns med i toppen, men att de tre senaste årens mästare har fått sällskap.

Ferrari med Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen såg riktigt snabba ut och lagom till premiären meddelar motortillverkaren Renault att man löst de problem som bland annat Red Bull hade med ERS under testerna. Det bör göra att det kan bli en spännande säsong 2017.

Hamilton vinner VM

Men trots att det är sex förare som på förhand kan slåss om VM-titeln är teamcheferna säkra.

2017 tar Lewis Hamilton sin fjärde VM-titel.

Det är den tyska motorsportsajten motorsporttotal som frågat samtliga tio team vem som vinner VM. Hos samtliga utom ett har en teamchef eller annan ansvarig person svarat. Ferrari, som hade en policy att inte svara på några specifika frågor under testerna, valde att avstå.

Ingen tror på Ericsson

Sju av de nio teamen som svarat ser Lewis Hamilton som mästare 2017, ett team tror att Sebastian Vettel vinner sin femte titel och ett team tror på Daniel Ricciardo och Red Bull. Intressant är att inget av teamen tror att någon förare som inte kör för Mercedes, Ferrari eller Red Bull slår sig in bland de sex bästa i förar-VM.
– Vår chans ligger i att inleda bra och skaffa oss en poängbuffert, säger Saubers Marcus Ericsson.
– Vi har den gamla motorn och den kommer inte att utvecklas. Ingen vet riktigt vd det betyder, men det kan vara bra för oss att ha lite poäng när vi går in i den andra halvan av säsongen.

Ingen av teamcheferna tror att Marcus Ericsson eller hans kollega Pascal Wehrlein tar sig in bland de tio bästa i förar-VM.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Lewis Hamilton

Marcus Ericsson

Sebastian Vettel

Pascal Wehrlein

Daniel Ricciardo