Kallur: ”Finns bitar jag kommer sakna”

Sist i kaosfinalen – men ändå nöjd

BELGRAD. Susanna Kallur blir sist i sitt sista lopp i karriären

Men aldrig har en jumbo varit lyckligare.

– Ja, det var ingen bra placering, men bara att ta sig till finalen och orka med tre lopp var gött, säger Sanna.

Sanna fick avsluta karriären på bästa möjliga sätt.

Med en ny mästerskapsfinal.

Bara att hon tog sig till final var en skräll, men tidsmässigt visste alla att hon inte skulle räcka till i finalfältet.

Hon kom till finalen med sämsta tiden från semifinalen - 8.12 - och det var en skräll att hon överhuvudtaget tog sig så långt.

”Det är bedrövligt”

Nu fick hon tiden 8.14 och var inte i närheten av en högre placering.

Även om hon stördes av startkaoset, där två starter blåstes av för tjuvstart.

– Ja, det är bedrövligt. Två så bra starter har jag aldrig haft, men när loppet väl går iväg så har jag min sämsta. Men, men. De för väl göra en utvärdering när allt är över. Det är något fel med systemet, säger Sanna.

– Men jag blev nervös när de vandrade bort mot mig där och sedan visade det röda kortet för Pedersen, säger Sanna.

Det var norskan Isabelle Pedersen som först diskades, men sedan fick komma tillbaka i loppet. Systemet indikerade sedan en andra tjuvstart i försök två, men hade domarteamet insett att det var systemet det var fel på och ingen diskades.

Nöjd trots placeringen

Men Susanna Kallur var lycklig ändå över att den här sista dagen i karriären var över. Det var inte placeringarna det handlade om, utan att få ta ett långt farväl till en fantastisk karriär.

– Ja, det känns skönt. Jättehärligt. Bara att stå här efteråt och känna att jag inte har ont någonstans. Då har jag ändå sprungit tre lopp på en dag. Det har inte hänt på hundra år, säger hon.

– Och jag behöver inte bry mig om hur jag känner mig när jag vaknar i morgon. Eller tänka på det här med att prestera alltid. Samtidigt är det kul, men jag vet inte många år jag hållit på. Men visst finns det bitar jag kommer att sakna, säger en rörd Sanna.

Tyskan Cindy Roleder vann finalen på 7.88 - två tiondelar från Sannas fantastiska världsrekord på 7.68.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.