Avslöjar: Han får sparken från ligalaget

Tvingas gå efter 13 raka utan seger

avJohan Flinck

Foto: KENTA JÖNSSON/BILDBYRÅN
Ulf Schefvert har gjort sitt i Karlskrona.

Efter 13 raka förluster fick klubbledningen nog.

Sportbladet kan avslöja att Ulf Schefvert får sparken som tränare i Karlskrona.

– Vi får se efter kvalet om det var rätt, säger mittnian Gustaf Hallén.

Den 20 november besegrade Karlskrona Skövde hemma och klättrade upp på nionde plats. Sedan dess har man spelat 13 matcher utan att vinna: elva förluster och två oavgjorda.

Karlskrona ligger fortfarande på tolfte plats men efter raset hotas man nu på allvar underifrån av Hammarby och IFK Ystad. Jumboplatsen innebär direkt nerflyttning medan lag 11–13 får kvala.

Spelarna fick beskedet före träningen

Nu får tränaren Ulf Schefvert, som lett laget sedan 2013, ta konsekvenserna.

Just före kvällens träning fick spelarna reda på att Schefvert, vars kontrakt gick ut efter säsongen, fått sparken. Träningen hölls i stället av Kalle Lång, som tränat samarbetsklubben Flottan i division två.

Mittnian Gustaf Hallén kan förstå att klubben agerar.

– Något måste ju göras. Vi har inte vunnit på tre månader. Det är då lättare att ta en tränare än åtta spelare, säger han.

– Men till Schefverts försvar vill jag säga att det har varit en väldigt ryckig säsong med mycket skador och vi har haft en tunn trupp under hela januari.

Var det rätt att sparka honom?

– Det får klubbledningen svara på. Vi får väl se efter kvalet om det var rätt. Det är lättare att säga något då, säger han.

Lön säsongen ut

Till Blekingesport säger sportchefen Christer Sandström senare på tisdagskvällen att man ska försöka hitta andra arbetsuppgitfter till Schefvert:

– Han kommer att få andra arbetsuppgifter säsongen ut och han kommer också att ha lön säsongen ut, men hur arbetsuppgifterna kommer att se ut har vi av förklarliga skäl inte hunnit med. Det enda som är klart är att han inte ska träna laget.

59-årige Schefvert har varit elittränare i 33 år. Han förde Drott till SM-guld och semifinal i Europacupen i slutet av 1980-talet och början av -90-talet. Han har varit tränare i både den danska och tyska ligan. Under 00-talet var han framgångsrik förbundskapten för både de grekiska herrarna och de svenska damerna. Dessförinnan ledde han de danska herrarna under fyra år på 1990-talet.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Ulf Schefvert, ordförande Örjan Nilsson och sportchefen Christer Sandström.

ARTIKELN HANDLAR OM