Se Ericssons första varv med Sauber

”Första intrycket väldigt bra”

SPORTBLADET

Här kör Marcus Ericsson sina första varv med C36.
– Det första intrycket är väldigt bra, säger han.

Foto: Sauber F1
Marcus Ericsson kör de första varven på SIlverstone

F1-teamet Sauber var först ut med att presentera sin bil för 2017. Sauber, som firar 25 år i F1, har valt en blå lack med detaljer i guld och målsättningen är att ta bilen bort från bottenträsket och köra in betydligt fler än de två poäng som stallet tog förra säsongen.
– Det känns väldigt bra, säger föraren Marcus Ericsson.
– Det är spännande med de nya reglerna som kommer i år och bilen känns brutal. Den är lägre och har bredare däck. Det första intrycket är bra.

Poäng i varje GP

F1 2017 har genomgått en rejäl regeländring, bilarna är lägre ochbredare, dessutom kommer varvtiden att minska med ungefär fem sekunder. I går fick Ericsson möjlighet att köra de första varven på bana, teamet hade en filmdag på Circuit de Catalunya utanför Barcelona och bilderna är därifrån. Nu väntar två testomgångar på totalt åtta dagar i Spanien och därefter startar säsongen, i Australien den 26 mars.
– Det är alltid svårt att sätta några mål, man vet inte var man står innan den första tävlingen är körd, säger Ericsson.
– Men vi vill vara med och slåss om poäng varje tävlingshelg och konstant finnas med mitt i fältet.

Mästare 2015

I år kör han tillsammans med Pascal Wehrlein, en tysk förare som stöttas av Mercedes och vann DTM med tillverkarens fabriksteam 2015 och körde F1 för Manor förra säsongen.
- Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen. Sauber är ett mycket bra team, som gjort bra resultat tidigare och jag hoppas att vi kan köra in dem i år också, säger han.
Wehrlein missar dock de första testerna eftersom han har problem med rygg och nacke.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Sauber F1

Formel 1