Max Verstappen vann Abu Dhabi GP

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Max Verstappen tog säsongens första pole position i årets sista kval.

Han följde upp med säsongens andra seger.

– Det kallar vi för ett underbart race, jublar Max Verstappen.

Red Bulls Max Verstappen imponerade i kvalet och han fortsatte på samma sätt i årets säsongsfinal i Abu Dhabi. Han tog starten, behöll ledningen och vann årets sista F1-lopp.

– Jag fick till en bra start, kunde hålla koll på däcken och jag hade en bra balans i bilen. Detta loppet var en njutning och vi gjorde alt rätt. Vi gjorde inte ett enda misstag. Livet blir naturligtvis lite lättare när man kam kan starta längst fram och kontrollera farten, säger Max Verstappen efter loppet.

Han drog fördel av att Mercedes drog ner effekten på motorn inför helgens lopp och vann före Mercedes Valtteri Bottas . Finländaren säkrade även andraplatsen i VM medan världsmästaren Lewis Hamilton slutade säsongen med en tredjeplats.

– Det var ett oerhört tufft race för mig. Jag har haft en bra form hela året, men detta var oerhört tufft. Samtidigt är jag glad över att jag tog mig igenom det, men kroppen är inte tillbaka, säger Lewis Hamilton som gjorde comeback efter att ha varit sjuk i COVID-19.

– Trodde aldrig att jag skulle skulle klara av att komma tillbaka och köra finalen, men jag gjorde det och jag är oerhört glad över att jag lever och att jag klarade detta. Nu ser jag fram emot att träna upp mig till nästa säsong.

I konstruktörsmästerskapet är Mercedes sedan tidigare världsmästare före Red Bull och i Abu Dhabi säkrade McLaren tredjeplatsen i det så viktiga mästerskapet.

F1-bloggen med det senaste snacket kring säsongen

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE