Hanna Öberg tog första sprintsegern

Hon hade aldrig tagit en sprintseger tidigare.

Men i världscuppremiären gick Hanna Öberg på knock.

– Jag uppnår ett mål och det betyder mycket för mig, säger Öberg.

Det blev stor svensksuccé i distansen i går med Johanna Skottheim som trea, Elvira Öberg fyra och Linn Persson femma. Hanna Öberg var fjärde bästa svenska på en sjundeplats.

Men i sprinten visade Öberg vad hon går för. Svenskan sköt fullt i både första och andra skyttet och åkte dessutom bra i spåren.

”Satte upp mål”

Så bra att ingen annan var i närheten. Öberg gick i mål hela 24 sekunder före Marte Olsbu Röiseland och tog därmed första sprintsegern någonsin.

– Jag har gjort många bra sprintar tidigare, men det har alltid varit någon som har varit bättre. Efter förra säsongen satte jag upp som mål för mig själv att ha möjlighet att kunna vinna en sprint. Att jag gör det nu känns så himla bra. Jag uppnår ett mål och det betyder mycket för mig, säger Öberg och fortsätter:

– Jag följde killarna innan och det var väldigt inspirerande och jättekul att se så det var väldigt roligt att gå ut och köra i dag. 

Nytt topplopp av Skottheim

SVT:s expert Björn Ferry är imponerad, framför allt av Öbergs åkning.

– Vilken kross. Hon och Elvira åker ju snabbast, det hade jag inte trott, säger han.

Det svenska laget stod för en ny bra insats. Skottheim, som var trea i går, missade pallen med minsta möjliga marginal och slutade fyra. Dessutom tog Mona Brorsson en femteplats.

– Alla har i princip gjort topprestationer, det är jätteinspirerande för mig. Vi har gjort ett jättebra jobb hela sommaren och alla har verkligen gjort något extra i år. Jag vet inte om det beror på att vi stannat hemma i Sverige hela året och på så sätt utnyttjat de förutsättningar vi har här, säger Öberg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.