Längdskidor

Frustrerad Kalla frånåkt i masstarten: ”Bara tomt”

Av: 

Simon Norberg

Anna Rydén

Andreas Käck

SPORTBLADET

FALUN/STOCKHOLM. Charlotte Kalla gjorde sin näst sämsta tävling i karriären och var nära tårar efteråt.

Nu är hennes tränare orolig.

– Vi vet inte vad vi ska göra, säger Magnus Ingesson.

Sex svenskor lyckades placera sig topp 14 på masstarten i Falun när Linn Svahn tog sig högst upp på pallen. Men du behövde scrolla rejält långt ner i listan för att hitta Charlotte Kallas namn.

Den 33-åriga veteranen slutade på en 48:e plats – vilket är hennes resultatmässigt näst sämsta lopp i karriären.

Efteråt var hon nära tårar.

– Det är inte kul att tävla när det går så här. Det var som att köra med en handbroms i. Jag försökte släppa ner axlarna och hitta något driv. Men nej, det är mest bara tomt... Det är inte här man önskar att vara, säger hon.

”Aldrig upplevt”

Med bara tre veckor kvar till VM i Oberstdorf finns det nu en stor oro både hos Kalla själv och hos hennes tränare Magnus Ingesson.

– Det är ett frågetecken med Charlotte just nu. Man vet inte vad som är fel, och hon har ingen förklaring själv heller. Det är som att hon kör med handbromsen i. Hon har aldrig upplevt något liknande. Så det är jävligt svårt att veta, säger Ingesson.

”Slår så jävla konstigt”

Kalla drabbades av Covid-19 tidigare i vinter och mycket talar för att det är sviterna av infektionen som sätter sina spår. Men det går heller inte att vara helt säker.

– Det är det som är det luriga med Covid. Det verkar slå så jävla konstigt. Man får liksom ingen struktur i hur man ska komma tillbaka. Det här viruset är så nytt och det är ju inte så många uthållighetsidrottare som har haft det. Vi kommer nog inte få svar förrän om tre-fyra år på hur en infektion påverkar kroppen, fortsätter Ingesson.

På frågan om VM är i fara för Charlotte Kalla svarar han att det är för tidigt att spekulera i nu.

– Vi får se, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

LÄS VIDARE

Svahn knäckte Johaug – spurtade hem segern

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Världscupen i längdskidor

Charlotte Kalla