Megatalangen till Flensburg: "En dröm"

Uppdaterad 2016-12-19 | Publicerad 2016-12-18

Simon Jeppsson.

Skyttekung i Handbollsligan och landslagsdebut.

Simon Jeppsson har haft en rolig höst.

Nu är Lugi-spelaren klar för tyska topplaget Flensburg-Handewitt.

– En dröm, säger 21-åringen till Lugis hemsida.

Handbollslivet leker för Simon Jeppsson.

Supertalangen, som spås bli nästa stora proffsämne, har stänkt in 109 mål för Lugi och leder skytteligan i handbollens högstaserie.

Nu är vänsternian klar för Flensburg, tränat av svenske Ljubomir Vranjes.

– Jag har knappt insett jag ska spela där nästa år. En dröm som går i uppfyllelse, säger Simon Jeppsson, som landslagsdebuterade i EM-kvalmatchen mot Montenegro i november, till Lugis hemsida.

Jeppsson har bland annat jämförts med superstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz, som han ett tag ryktades ersätta i Rhein-Neckar Löwen.

”Resan fortsätter”

Men nu blir det alltså Flensburg, Champions League-mästare 2014 och tysk cupmästare förra året, som väntar för den reslige storskytten.

Därmed lämnar han klubben som han har spelat för under hela sitt liv.

– Lugi är föreningen är mitt hjärta. Det var här allt började och klubben har producerat många talanger genom åren, sa Jeppsson till Sportbladet i november.

Nu fortsätter resan i Tyskland.

– Flensburg är en av världens bästa klubbar och när den här möjligheten dök upp på bordet fanns det bara ett svar. Men jag hoppas självklart att en dag få sätta på mig den vinröda tröjan igen, säger Jeppsson till Lugis hemsida.

21-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Flensburg.

Klart är också att svenskduon Jim Gottfridsson och Mattias Andersson förlänger sina kontrakt med Flensburg, båda med ett år.