Rune vill sluta fred med Ruud: ”Lycka till i semin”

Efterspelet mellan Holger Rune och Casper Ruud fortsatte hela dagen efter matchen med pajkastning från båda håll.

Nu tycker Holger Rune att det är nog och vill sluta fred med Casper Ruud.

– Jag vill inte förstöra för honom i hans första grand slam-semifinal, säger Holger Rune.

Den skandinaviska kvartsfinalen mellan den 23-årige norrmannen Casper Ruud och den 19-årige dansken Holger Rune blev infekterad på och utanför banan under Franska öppna mästerskapen.

Mest omdiskuterad blev den påstådda händelsen i innandömena påp Roland-Gaross efter matchen.

” I omklädningsrummet efter matchen gick han direkt fram till mig och skrek JAAAAA rakt upp i mitt ansikte”, sa Holger Rune.

– Vi var i omklädningsrummet efter matchen och det är ett stort rum. Det är många spelare, så vi satt i varsin ände av rummet. Jag tog ett isbad, åt pizza och det var bra stämning och musik. Sedan gick vi hem, då satt Holger Rune kvar i sin ända av omklädningsrummet. Allt annat är en lögn, säger Casper Ruud.

– Det är ingen lögn det jag har berättat och Casper Ruud måste sluta prata osanning. Han vet att han gjorde det, men det är för pinsamt att säga det högt. Han borde vara den mogna utanför planen också. Jag är skakad över att han förnekar sitt beteende efter matchen, säger Holger Rune.

”Ge honom arbetsro”

Efter det vill Holger Rune sätta stopp och stötta Casper Ruud inför fortsättningen.

– Jag tycker att pressen borde ge Casper Ruud arbetsro och jag vill inte förstöra för honom i hans första grand slam-semifinal. Det är tillräcklig press redan. Jag önskar honom en bra match, ​​säger Holger Rune till Dagbladet.

Även på Instagram så vill Holger Rune passa på att lyckönska Casper Ruud.

”Det pratas mycket om min och Caspers match. Jag hade en bra turnering och Casper ska spela sin första grand slam-semifinal. Låt honom förbereda sig och låt mig njuta av mina fina resultat och några dagar ledigt. Lycka till Casper Ruud”, skriver Holger Rune.

Favorit i semin

Världsåttan Casper Ruud vann kvarten 3–1 (6–1, 4–6, 7–6, 6–3) mot 40-rankade Holger Rune.

På fredagen spelas semifinalerna i herrsingeln på det röda gruset i Paris.

Casper Ruud möter kroaten Marin Cilic.

Spanjoren Rafael Nadal möter tysken Alexander Zverev.

Det är första gången en norsk herrspelare gått så långt i en grand slam-turnering.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.