”BIGBOSS” galna entré – på flygande ”skoter”

Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck, heter det.

Fråga bara japanske basebollprofilen Tsuyoshi Shinjo, 50, som i sin hemmadebut som tränare flög in på en... svävande snöskoter.

Här brister faktiskt svenska språket lite. Engelskan slänger fram ”hovercraft” för att beskriva det fordon som landade inne i Sapporo Dome i tisdags. Men vi har inte att göra med en svävare av det bleka slag som kan röra sig över vatten och land.

När Tsuyoshi Shinjo skulle göra entré i sin första hemmamatch som tränare för Hokkaido Nippon-Ham Fighters flög han in på ett skoterliknande fordon, iklädd röd jacka och svart hjälm med tonat visir.

Historisk som spelare

En 35 sekunder lång flygtur, till pampig musik, för att förkunna att ”BIGBOSS” har landat.

Ja, sedan det blev klart att han tog över laget har Tsuyoshi Shinjo fått det smeknamnet av lagets fans och han gillade det så mycket att han fick det registrerat som ”hans” smeknamn och kommer också kallas det i alla officiella sammanhang under årets basebollsäsong.

Tsuyoshi Shinjo är som ni förstår en profil.

Han blev historisk som den första japanska spelaren att lira i World Series när han spelade för San Fransisco Giants. Efter karriären, som tog slut i just Nippon-Ham Fighters 2006, har han varit en stor tv-kändis i hemlandet och modell för sitt eget klädmärke. Han har dessutom vunnit den högsta vinsten i den japanska motsvarigheten till ”Vem vill bli miljonär”.

”Ett lag som väcker leenden”

Uppdraget som tränare är däremot hans första. Och ”BIGBOSS” har fått en svettig start på nya jobbet. Efter flygturen klev han ner och tog micken i Sapporo Dome och konstaterade:

– Jag vill bygga ett lag som väcker leenden hos alla i hela landet. Alla Fightersfans, alla Lionsfans, när någon i något av lagen gör något bra så låt arenan bli ett och låt oss visa basebollens vackraste sida tillsammans.

Tyvärr fick Fightersfansen bara ”jubla” åt bortalaget då man föll med 0–4. Lagets fjärde raka förlust. Det blev en ytterligare innan Nippon-Ham Fighters i dag äntligen kunde lösa en etta i segerkolumnen efter 6–2 mot Seibu Lions.

Hur Tsuyoshi Shinjo gjorde entré till den matchen är i skrivande stund oklart. Men så klart genomförde han den i guld-solglasögon och i en matchtröja med nummer 1 och BIGBOSS skrivet över ryggen.

Tsuyoshi Shinjo njuter av segern och sitt smeknamn.
Tsuyoshi Shinjo njuter av segern och sitt smeknamn.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN