Sundling hyllas av Johaug: ”Kan bli en ny drottning”

HOLMENKOLLEN. Jonna Sundling är regerande världsmästarinna och olympisk mästarinna i sprint.

Från nästa säsong kan hon mycket väl tagit över ännu en titel.

– Hon kan bli en ny skiddrottning, säger Therese Johaug.

Samtidigt som Therese Johaug firar att hon vunnit sin sista tremil i Holmenkollen står Jonna Sundling och skakar ut armarna. Den svenska sprintstjärnan har precis tagit karriärens första pallplats i distans.

– Jag kan typ inte fatta det. Det känns overkligt. Och att få göra det här i Holmenkollen det är så otroligt roligt. Jag kände mig rätt pigg i kroppen men sen började mina armar krampa otroligt mycket, säger hon och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var fruktansvärt. Jag tänkte där ett tag att jag kommer inte ta mig i mål.

”Aldrig i min vildaste fantasi”

Men det gjorde Sundling. Endast slagen av Therese Johaug och Krista Pärmäkoski.

– Det är stort för mig. Jag har aldrig varit på pallen i ett distanslopp och att få göra det på en tremil det är jättekul.

Trodde du det här innan säsongen?

– Aldrig i min vildaste fantasi.

Svenskan hyllas nu av både experter och konkurrenter.

– Jonna har varit otroligt stark i år. Hon fick en dramatisk och trist start på säsongen men hon är otroligt stark och extremt vänlig. Hon är en solstråle. En otrolig skidåkare, säger Heidi Weng.

Hyllas av Johaug

Den abdikerande skiddrottningen Therese Johaug tror att Jonna Sundling mycket väl kan vara med och utmana om segern i den totala världscupen redan nästa säsong.

– Jag tror absolut att Jonna kan vara med och slåss om den nästa säsong. Med sina prestationer i sprint och nu har hon tagit stora steg även på distanser. Det är väldigt kul att se. Hon kan bli en ny drottning.

Sundling själv vill inte spekulera för mycket kring den totala världscupen.

– Det är kul att det ser bra ut och folk tror på mig. Det känns väldigt bra nu och det är kul att ta kliv i distansåkningen också det är något jag strävar efter.

Hur kommer du lägga upp planen framåt? Blir det mer distans?

– Vi får se när säsongen är slut men jag vill åka mer distans med tanke på hur det har känts nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.