Fotboll

Otroliga scenerna – målvakten slår ner sin medspelare

Av: 

Cesar Fältskär

SPORTBLADET

Släpper man in ett mål i fotboll kan man bli ilsk.

Men Glentorans målvakt Aaron McCarey gick nog över gränsen när hans lag släppte in 2–2 sent hemma mot Coleraine i den nordirländska högstaligan.

McCarey blev så arg på sin försvarare Bobby Burns att han gick fram och slog ner honom – och visades ut.

– Det är en incident som inte borde ägt rum, och vi går vidare, säger Glentoran-tränaren Mick McDermott till BBC.

Målvakter har en tendens att bli rejält irriterade på sina försvarare – men frågan är om inte den före Wolverhampton-keepern Aaron McCarey tog hem priset i den kategorin under lördagskvällen.

Hans Glentoran ledde matchen med 2–1, men åkte på en kontring och motståndarna Coleraine fick in en kvittering.

29-åringen blev rosenrasande på sina backars försvarsspel, och visade sin ilska genom att springa fram till sin vänsterback Bobby Burns. Men raseriet urartade – och McCarey slog ner Burns som föll till marken.

Ville inte resa sig upp

På målets reprisbilder ser man McCareys tilltag mot Burns, som faller bakåt till marken. När ilskan har lagt sig för målvakten försöker han hjälpa sin försvarade upp – som däremot vill ligga kvar.

Det hela resulterade i en situation där McCarey försöker släpa upp Burns. På tv-bilder ser det även ut som en annan medspelare kastar en boll mot sin målvakt.

Domaren tvekade inte efter att hans assisterande informerat honom om vad som hänt – McCarey, som spelat Europa League med Dundalk och Premier League med Wolverhampton, visades ut direkt.

Efter matchen, som slutade 2–2, försöker tränaren Mick McDermott tona ner händelsen.

– Båda spelarna sitter bredvid varandra i omklädningsrummet. Båda är besvikna över det som hände, men vi är mer besvikna över att inte få med oss tre poäng, säger han till BBC.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

LÄS VIDARE

Kaotiskt slutkvart när Manchester United kollapsade

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Nordirland