Plattan i mattan – #16 - Mustaschmannen Mansell och Jimmy Jump röjde runt

När var det egentligen Jimmy Jump sprang i full fart mot Formel 1-bilarna som körde i 320 kilometer i timmen? Var det samma herr Jump som dansade på scenen i Spaniens Eurovision-bidrag? Vem var den brittiske föraren med den magiska mustaschen? Lyssna på Sportbladets F1-podd Plattan i mattan för svaren, och mycket mer.

Det är dags för Silverstones Grand Prix. Ett race som funnits med på kalendern ända sedan F1-starten 1950. I veckans avsnitt blir det uppsnack av klassiker-racet. Men det har även hänt en hel del i F1-världen sedan Kanadas GP och pod-duon går igenom de största snackisarna. Filip har jämfört varje teams förares kvalstatistik sinsemellan och Pierre Gasly har skrivit på ett nytt kontrakt – precis som Felix Rosenqvist med McLaren. Lyssna på avsnitt 16 av Plattan i mattan för allt detta och mycket mer.

Dessutom:

  • FIA har gjort ändringar i vilka regler som gäller för vindtunneln – Anna reder ut vad och Filip har svårt att förstå hur ekvationen ska gå till
  • F1-skolan är tillbaka där bland annat en förklaring av skillnaderna i däckens gummiblandningar
Jimmy Jump
Jimmy Jump
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.