Elitlöpare död – fick hjärtstopp under lopp i Kalmar

Erik Karlsson blev 23 år: ”Du är alltid med oss”

Erik Karlsson blev 23 år.
Erik Karlsson blev 23 år.

På nyårsafton kollapsade elitlöparen Erik Karlsson under Sylvesterloppet i Kalmar.

Han fördes till sjukhus med ambulans men Eriks liv gick inte att rädda.

– Vi var alltid rivaler när det var tävling men utanför så kunde vi skratta och ha fruktansvärt kul tillsammans, säger en av hans bästa vänner Andreas Davidsson.

Varje år på nyårsafton avgörs Sylvesterloppet i Kalmar och i år var inget undantag. Men i år skulle det sluta på värsta tänkbara sätt.

Med en kilometer kvar ledde Högby IF-löparen Erik Karlsson och gick mot segern. Men då drabbades Erik av hjärtstopp och de övriga löparna stannade upp och slutade att tävla.

Ambulans var snabbt på plats och gjorde livsuppehållande åtgärder och han fördes till sjukhus för vidare vård.

Enligt Barometern ska Erik under helgen legat nedsövd på Intensivvårdsavdelningen där försök att väcka honom gjordes under måndagen.

Men Erik Karlssons liv gick inte att rädda, under tisdagen avled han 23 år gammal, vilket Barometern var först med att rapportera om.

”Springer vidare med dig”

På tisdagskvällen skrev Högby IF om dödsfallet på sociala medier där man hyllar sin avlidne lagkamrat.

”Det starkaste minnet av Erik kommer att vara av hans personlighet. Erik har alltid varit den som bidragit med glädje och kärlek. I medgång och motgång kunde han alltid glädjas med andras framgång och fanns alltid där för att stötta andra. En sällsynt fin lagkamrat i en individuell idrott som alltid hade ork och tid att bry sig om andra”, går det att läsa innan man avslutar inlägget med:

”Vi springer vidare med och för dig. Du är alltid med oss.”

”En bror som försvinner”

Två av hans bästa vänner, Anton Rehn och Andreas Davidsson minns Erik med värme.

– Vi lärde känna varandra genom löpningen och vi har blivit väldigt goda vänner, det är som en bror som försvinner. Det fanns ingen större glädjespridare och jag är oerhört tacksam att jag fick lära känna honom och vi har fantastiskt många fina minnen ihop, säger Anton Rehn till Sportbladet.

– Det är en stor mardröm, man vet inte vart man ska ta vägen och man tror inte det är sant. Jag kommer minnas honom som en väldigt godhjärtad person, han ville alla människor väl och peppade alltid alla och gjorde alla andra glada. Vi var alltid rivaler när det var tävling men utanför så kunde vi skratta och ha fruktansvärt kul tillsammans, säger Andreas Davidsson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN