Charles Leclerc med pole position i Baku

Charles Leclerc slår till igen.

Han tar pole position för fjärde racet i rad.

Stadsbanan i Azerbajdzjans huvudstad Baku är hela 6 km lång och är en blandning av en tajt del genom den gamla staden och långa raksträckor där den längsta är 2,2 kilometer lång. Den är oerhört krävande för bilar och förare och den som klarade den bäst var Ferraris Charles Lelcerc. Han tog sin fjärde pole position i rad, sin sjätte för pole position för säsongen.

Men orkar han hålla undan för Red Bull?

Sergio Perez har ruta två och Max Verstappen ruta tre. Deras bilar har sett väldigt starka ut under de längre stinterna och Red Bulls Helmut Marko är också hoppfull.

– Fulltankad är vår bil snabbare än Ferrari, säger han till Servus TV.

F1 i Baku handlar om att hantera däcken

Red Bull har under säsongen också varit duktiga på att hantera däcken och dessutom har de en bra toppfart i slutet av raksträckorna - och det kan mycket väl vara avgörande.

– De är ett väldigt långt race och vi måste verkligen vara med när det ska avgöras, i slutet, säger Sergio Perez efter kvalet. – Det är ett race där även minsta misstag kan vara avgörande och det gäller att hantera däcken.

Även Charles Leclerc påpekar att hanteringen av däcken kommer att avgöra F1-loppet i Baku.

– Det kommer att vara viktigt och det såg bra ut för oss både i Barcelona och i Monaco, jag tycke ratt vi har utvecklat vår racefart, säger Charles Leclerc efter sin fjärde pole position i rad.

Men trots att han har tagit pole position i de tre senaste racen har han inte vunnit något av dem och i kampen om VM-titeln är det Max Verstappen som har ett litet försprång inför säsongens åttonde lopp.

Notera att söndagens F1-lopp i Baku startar klockan 13.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln