Klart: Apelgren ny assisterande tränare

Efter att Martin Boquist lämnade sin post under uppmärksammade former är nu Glenn Solbergs nya assisterande tränare på plats.

Sävehofs Michael Apelgren kliver nu in i landslagsstaben.

– Sverige har tagit stora steg taktiskt och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är något jag verkligen gillar och tror på, säger han till handbollslandslagets hemsida.

Tjänsten är på deltid, vilket innebär att Apelgren fortsätter parallellt med sitt uppdrag som tränare för Sävehof, vilka han framgångsrikt har lett sedan 2020. Till dags dato har han ett SM-guld och ett cupmästerskap på meritlistan som ansvarig för Partille-laget. Tidigare ansvarade han för norska giganten Elverum under sex års tid.

– Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort. Sverige har tagit stora steg taktiskt, nya spelare poppar upp hela tiden och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är nåt jag verkligen gillar och tror på, säger Apelgren till handbollslandslagets hemsida.

Glenn Solberg om sin nya assisterande tränare:

– Det känns väldigt bra att Michael tackat ja till min förfrågan och att förbundet stöttat processen hela vägen. Michael är en hårt arbetande tränare med stor erfarenhet både som tränare och spelare.

Ersätter Martin Boquist

Apelgren ersätter Martin Boquist som tidigare i år uttalade sig exklusivt för Sportbladet om sitt avsked. Där riktade han bland annat skarp kritik mot både förbundet och hur de hanterat situationen.

– Det här med ”utveckling av svensk landslagshandboll”... det är inget de pratat med mig om över huvud taget. Ur mitt perspektiv handlar det bara om att Glenn inte vill jobba med mig. Det är det jag fått höra. Och den enda anledningen till det, som jag har fått höra, är det Glenn sa till mig – att jag inte gett honom beröm. Men jag trodde inte att det ingick i min arbetsbeskrivning att bekräfta honom, sa Boquist bland annat.

Han är i dag assisterande tränare i det norska landslaget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.