Kallas nya besvikelse

avAnna Rydén, Emil Eiman Roslund, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Charlotte Kallas sprintkval blev misslyckat.

Nästan 18 sekunder långsammare än snabbaste tid och hon var långt ifrån att gå vidare till kvartsfinalerna i Val di Fiemme.

– Det var fina förhållanden men det gick för långsamt, säger hon till Sportbladet.

Pågående Tour de Ski är ingen höjdare för Charlotte Kalla. Och i den näst sista etappen kommer hon att få agera åskådare, detta eftersom resultatet i kvalsprinten blev uselt.

Bara 44 åkare kom till start men Kalla lyckades inte ha en av kvalets 30 bästa tider, hon var tre sekunder från att ta sig vidare och var 17,59 sekunder långsammare än amerikanskan Jessica Diggins som var snabbast i det 1,2 kilometer långa sprintloppet.

– Jag ger det jag har men det går inte fort. Jag får inte till tajmingen. Det var fina förhållanden men det gick för långsamt, säger Charlotte Kalla till Sportbladet efter kvalet.

”Inte känts jättebra”

Varför gick det för långsamt?

– Det har ju inte känts jättebra på slutet, jag hade hoppats på att det skulle lossnat till i dag men det gjorde det inte.

Efter uttåget i sprintkvalet kvarstår endast avslutande klättringsetappen på söndag för Charlotte Kalla.

Alla andra svenskor – Jonna Sundling (trea i kvalet), Maja Dahlqvist, Elina Rönnlund och Ebba Andersson – tog sig vidare till kvartsfinalerna som avgörs i dag klockan 11.30.

För norsk del klarade alla kvalet, Therese Johaug – ingen sprintspecialist – imponerade med tionde bästa tid. Karin Öyre Slind valde att hoppa av touren några timmar före start.

Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM