Längdskidor

Marit Björgen gör comeback

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Marit Björgen avslutade längdkarriären för två år sedan. 

Nu gör hon comeback för att satsa mot Vasaloppet – och får med sig Therese Johaug i samma lag.

– Jag har saknat att ha konkreta mål att jobba mot, säger Björgen till NRK. 

En av världens bästa åkare genom tiderna tackade sig för sig efter att ha vunnit åtta OS-guld och 18 VM-guld. 

Men nu ska Marit Björgen tillbaka till skidspåren. Den 40-åriga norskan är klar för bröderna Fredrik och Anders Auklands Team Ragde Eiendom och har redan börjat träna. 

– Jag måste börja försiktigt. Det var kul, det var det. Jag har lite att jobba med, säger Björgen till NRK efter tisdagens pass och fortsätter: 

– Jag klarade av att hänga med i tre mil. Så det är bra att ta det gradvis och inte dra på sig skador det första man gör.

”Johaug ansluter”

Vinterns stora mål är Vasaloppet, men hon utesluter inte att åka andra långlopp och kanske också tävla i norska mästerskapen. 

– Jag har ambitioner först när jag får på mig nummerlappen. Så får vi se vad jag får gjort månaderna fram tills dess, säger Björgen.

Efter nyheten om Björgen avslöjade även Therese Johaug att hon ska börja träna med långloppslaget för att utvecklas som skidåkare.

– Jag är nyfiken på vad som krävs för att vinna Vasaloppet och Marcialonga. Både längden, utvecklingen i stakning och att eliten står på samma startsträcka som flera tusen andra triggar mig, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Jag är fortfarande landslagsåkare med 100 procent fokus på OS och VM och det är inte säkert att jag kommer att starta i något långlopp i går. Det är i alla fall inte aktuellt före VM i Obersdrof.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Johaug lämnar ett värdefullt arv efter sig

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Vasaloppet

Marit Björgen

Anders Aukland

Världscupen i längdskidor