Feltenmark vill bryta tystnadsplikten

Anders Feltenmark
Anders Feltenmark

Före detta generalsekreteraren Tommy Boustedt hävdar att den sparkade informationsassistenten Anders Feltenmark varit grovt illojal mot förbundet

Nu vill ”Feltis” bryta tystnadsavtalet för att få upprättelse.

– En kamrat har bett Ishockeyförbundet om tillstånd att bryta tystnadsplikten, säger Feltenmark via sms till Sportbladet.

I början av april fick personalen på Ishockeyförbundet veta att deras mångåriga medarbetare Anders Feltenmark, med 24 tjänstgöringsår på kommunikationsavdelningen och tillika fackklubbens ordförande på förbundet, fått lämna sin tjänst.

I ett internmejl stod det så här:

”Anders Feltenmarks anställning hos Svenska Ishockeyförbundet har upphört 2020-03-31 efter uppsägning med anledning av arbetsbrist. Vi tackar Feltis för alla goda insatser i förbundets tjänst. Under kommande veckor sker överlämning av nuvarande arbetsuppgifter.”

Det här kom precis efter att Feltenmark valt att polisanmäla en kollega för sexuellt ofredande i ett fall där dom än så länge inte förkunnats.

Boustedt: Lögner

I en intervju med Radiosporten har nu den avgående generalsekreteraren Tommy Boustedt uttalat sig om den stormiga våren och ger sin syn på Feltenmarks avsked i synnerhet.

Han menar att såväl Arbetsgivaralliansen som Unionen centralt konstaterat att Feltenmark varit grovt illojal.

– När det gäller Feltenmark så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren och det är grund för avsked. Men han fick aldrig avsked. Vi lät honom landa i bomull. Det var också lögner som spreds i media, men det kunde jag inte kommentera när jag var ansvarig för detta, säger Boustedt.

Feltenmark har läst intervjun och vill inte kommentera den utförligt. Men berättar att han nu är villig att ta bort den sekretess och tystnadsplikt som omfamnar den känsliga uppsägningen.

– En kamrat har bett Ishockeyförbundet om tillstånd att jag får tillstånd att bryta tystnadsplikten och berätta hela min version av vad som hänt. Jag vill invänta svar på förfrågan innan jag uttalar mig mer, skriver Feltenmark i ett sms.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.