Chocken: Hittades död 42 år gammal

”Går knappt att beskriva vad han betytt”

Jarred Rome blev 42 år gammal.
Jarred Rome blev 42 år gammal.

Diskusvärlden har sorg.

Amerikanen Jarred Rome, med meriter från såväl OS som VM, har hittats död.

– Han var en av de bästa någonsin, säger tränaren Mike Torie.

I onsdags förra veckan blev Jarred Rome invald i Hall of Fame i sin hemstad Snohomish, Washington. I fredags kväll ska han ha sagt till sina vänner att han inte mådde bra – och dagen därpå hittades han död.

Jarred Rome blev 42 år gammal.

”Fantastisk karriär”

Nyheten kommer som en chock inom diskusvärlden.

– Han inspirerade mig och väldigt många andra diskuskastare och visade att det är möjligt att satsa på det här yrket. Det Jarred åstadkom i sin karriär är fantastiskt. Han var en av de bästa någonsin, säger tränaren Mike Torie till lokala medier.

Blev tränare

Jarred Rome deltog i två OS (2004 och 2012) samt fyra VM, dock utan att ta någon medalj. Efter den aktiva karriären satsade han på tränaryrket och den senaste tiden var han verksam på Boston University.

”Vi är totalt chockade av nyheten att Jarred har dött. Det går knappt att beskriva i ord hur mycket han betytt för våra elever under den här korta perioden”, säger universitets högste höns Drew Marrochello i ett uttalande.

Dödsorsaken är ännu inte känd.


Guide: Allt om friidrotts-VM i Doha 2019

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN