Världscupen i längdskidor

”Blev verkligen chockad”

Landslagsstjärnorna skickar sitt stöd

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

Längdåkaren Filippa Lindman drabbades av en stroke i duschen. 

Nu skickar längdåkarna sitt stöd till 22-åringen.

– Det är en väldigt hemsk situation, säger Ebba Andersson. 

Filippa Lindman har tvingats ta en paus från skidåkningen. Expressen berättade i går att den tidigare juniorlandslagsmeriterade 22-åringen drabbades av en stroke när hon stod i duschen efter en fotbollsträning.

Ambulanspersonalen fick bryta sig in för att ta sig in i lägenheten där talangen låg utan att kunna röra sig.

”En ny vardag med ny form av träning väntar, tur att jag har idrottat hela livet och vet vad disciplin är, tålamodet har aldrig varit min starka sida men sätts nu på prov på allvar. Orsaken är fortsatt okänd, tyvärr. Men har så otroligt fina och starka människor runt mig så är inte ens orolig att denna resa innehållande många timmars rehab kommer gå galant!”, skriver hon på Instagram.

”En person som är nära mig”

Sveriges landslagsåkare är några av dem som stöttat. Såväl Frida Karlsson som Maja Dahlqvist och Frida Karlsson är några av dem som har hört av sig.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Det är en väldigt hemsk situation. Det är egentligen helt otroligt att något sådant kan drabba en tjej i den åldern med de förutsättningarna. Det är en person som är nära mig och, men jag har inte haft mer kontakt med henne sedan det hände än att skickat på Instagram när hon lagt upp något, säger Ebba Andersson och fortsätter:

– Det är inte direkt en ”piece of cake”. Det finns inget positivt att säga om det, det är bara hemskt.

Charlotte Kalla är också drabbad av det som har hänt.

– Jag blev verkligen chockad när jag läste om det, det var verkligen oväntat. Det finns inte på kartan att något sådant ska ske, säger hon och fortsätter:

– Jag pratar med henne om jag träffar henne, men vi har inte tränat ihop.

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM