Leo Borg utslagen ur Wimbledon

16-åringen tog första stegen i pappas fotspår: Det var speciellt

Av: Jonathan Nilsson, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

16-årige Leo Borg fick ett wildcard till kvalet till juniorturneringen i Wimbledon.

Det blev dock ett snabbt respass för legendaren Björn Borgs son som föll i raka set (1–6, 4–6) mot seedade fransmannen Loris Pourroy.

– Det var kul men jag hoppas göra bättre ifrån mig nästa gång, säger Leo Borg till Gazzetta dello Sport.

Det blev självklart en hel del uppmärksamhet när nyheten kom att Björn Borgs son skulle kliva i sin fars fotspår in på Wimbledons gräsmattor. Detta på dagen 38 år efter att pappa Björns svit på fem raka titlar bröts av amerikanen John McEnroe.

– Leo är väldigt tacksam över att få ett wildcard till kvalet i junior-Wimbledon. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, sa Björn Borg till Sportbladet häromveckan.

”En speciell dag”

Kvalet till juniorturneringen skulle dock visa sig tufft då svensken omedelbart ställdes mot fransmannen Loris Pourroy, 15:e-seedad i kvalet och två år äldre än Borg.

En tuff uppgift som också skulle visa sig övermäktig. Blott 16-årige Leo Borg föll i raka set (1–6, 4–6).

– För mig var det här en speciell dag eftersom det är något extra att debutera i Wimbledons juniorturnering. Det var kul men jag hoppas göra bättre ifrån mig nästa gång, säger Leo Borg till Gazzetta dello Sport.

Enligt Borgs tränare Rickard Billing var det främst i servespelet det brast för svensken.

– Det blev inte som vi hoppades, men så är det. Det är bra motståndare på den här nivån och spelar man inte på sin högsta nivå åker man dit, säger han.

”Ger honom en push”

Han poängterar att det i första hand var en viktig erfarenhet för sin unge adept.

– Det är klart att det skrivs mycket om honom. Vi ser det som en inspiration för honom att veta nivån, det är hit han vill framöver. Det här ger honom en liten push och motivation att jobba hårdare.

Härnäst väntar fortsatt spel på juniornivå på ITF-touren samt ett kommande EM och lag-EM för Leo Borg. Ett potentiellt wildcard till juniorturneringen i US Open i slutet av augusti är ingenting de räknar med.

– Nej, vi såg det här som en bonus. Vi jagar inte wildcard, förhoppningen är att han kan spela utan det i framtiden, säger Billing.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Publicerad: