”Jag är villig att dö”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Mike Tyson har blivit 53 år.
Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN
Mike Tyson har blivit 53 år.

Han har varit bäst i världen.

Och han har också varit långt därifrån.

Nu öppnar Mike Tyson upp och berättar att han är beredd att dö.

– Jag är inte rädd för det, säger den tidigare boxningsvärldsmästaren.

Boxningen har skakats av flera dödsfall under den senaste tiden, bland annat dog 27-årige australiern Dwight Ritchie i ringen under ett träningspass och Patrick Day hamnade i koma efter knockout och avled någon dag senare. De emellanåt livsavgörande riskerna som en boxare utsätter sig för var även Mike Tyson, tidigare världsmästaren i tungvikt, medveten om när han var aktiv.

– Jag visste att det fanns en möjlighet att jag kunde dö under träning, eller under en fight. Men jag var inte rädd, självförtroende är en överlevnadsmekanism, för jag tänkte om det är någon som ska dö, så är det jag som ska vara den som dödar, säger Mike Tyson i en intervju med The Sportsman.

Han var 20 år gammal när han för första gången blev världsmästare och är en av sportens bästa genom tiderna. Men Tyson har även suttit tre år i fängelse för våldtäkt, och 53-åringen som en gång i tiden hade 500 miljoner dollar på banken gick i personlig konkurs 2003.

”Vi är ingenting”

– Enligt mig så kan det nog vara mer komplicerat att leva än att dö, jag vet inte om det är sant. Men nu, efter det jag erfarit, ju mer jag vet om att existera desto mer villig är jag att dö.

– Det krävs mod för att leva, utan mod klarar du inte av att leva. Vi tar oss själva på för stort allvar, vi tror att vi är någon men vi är ingenting.

I dag är Mike Tyson bland annat skådespelare, han har en tecknad serie med sitt namn och driver podcasten Hotboxin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN