Längdskidor

Northug tillbaka: Jag gillar överraskningar

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Petter Northug är tillbaka.

Den gamle spurtkungen kliver in som sponsor och mentor i det norska skidlandslaget.

– Det var kanske inte så många som hade sett framför sig att mitt namn skulle finnas mitt i ansiktet på den norska skideliten, säger han i ett pressmeddelande.

Det har gått fyra år sedan Petter Northug vann sitt sista stora lopp. Han sågs som en egensinnig individualist, en glappkäftad spurtfantom som inte drog en meter om det inte gynnade hans egna segerchanser.

Hans nya uppdrag är av en helt annan art.

”Ett sätt att ge tillbaka”

I ett pressmeddelande berättar det norska skidförbundet att Northug ska fungera som mentor i diverse projekt, exempelvis ”damsatsning, parasatsning eller andra relevanta projekt”.

– Jag har alltid gillat överraskningar. Det är därför väldigt kul för mig att samarbeta med skidförbundet igen. När jag själv inte längre är aktiv är det en fantastisk möjlighet för mig att kunna ge tillbaka till den idrott som gett mig så mycket och betyder så mycket för mig, säger han i pressmeddelandet.

”Vi ska fortsätta...”

Utöver mentorsbiten är ett sponsoravtal skrivet där de aktiva ska använda de glasögon som Northug har satt sitt namn på.

– Norge har varit en stolt skidnation så länge många av oss kan minnas. Det är något både jag och skidförbundet naturligtvis är väldigt måna om att fortsätta med, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

LÄS VIDARE

Norska skidåkaren drabbad av hjärtstopp

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Petter Northug