Norska kritiken: ”Väldigt dumt att släppa”

Burmans miss kan ha kostat pallplatsen

avAnna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:

LILLEHAMMER. Jens Burman och Johannes Hösflot Kläbo var inte vakna när tättrion ryckte.

Efter missen kom de aldrig ikapp och missade pallen.

– Det var väldigt dumt att släppa, säger Emil Iversen. 

Jens Burman gjorde ett av karriärens bästa lopp och slutade sexa i Lillehammer. Men det hade kunnat bli bättre än så. 

– Det var lite synd när Holund och de här drog iväg. Jag märkte inte det så snabbt, det var lite synd för jag var väldigt pigg och hade gärna försökt hänga med. Men jag märkte det för sent, säger han.

”Ingen där bak var sugen”

Även Johannes Hösflot Kläbo var besviken över att deras klunga inte hängde med Hans Christer Holund, Alexander Bolsjunov och Emil Iversen. 

– Jag kände mig egentligen bra men det var tråkigt. Jag hade hoppats jag skulle vara med o kämpa. Jag var säker på att det var fler där bak som skulle vara med och bidra så att vi skulle klara av att hämta in, säger han till VG och kritiserar konkurrenterna som inte ville dra upp tempot. 

– De fick ju sju sekunder ganska tidigt och jag var säker på att om vi jobbar tillsammans så tar vi igen det. Men problemet var att det var ingen där bak som var sugen på och dra och då blir sju sekunder snabbt femton sekunder.

”Fjäder i hatten för Iversen”

Emil Iversen kritiserar dock landsmannen. 

– Det var väldigt dumt att släppa om han ville vara med och kämpa om segern. Men han kanske var lite sliten, säger loppets trea.

Kläbo leder fortfarande den totala världscupen, men bara 25 poäng före Iversen. 

– Jag vill vara med kämpa om det. Jag är inte så långt efter. Jag är kanske lite bättre på distans och i dag är det en fjäder till hatten för Emil Iversen, säger Iversen. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM