Blev snabbast någonsin – efter dödskraschen

Jakten på att bli snabbast genom tiderna kostade hennes liv.

Nu står det klart att Jessi Combs officiellt blev den snabbaste kvinnan på land genom tiderna med sin jetdrivna bil.

”Jag vet inte vad jag ska känna om detta då inget rekord kan ersätta att hon inte är här något mer”, skriver vännen Terry Madden på Instagram.

Det var i augusti 2019 som den amerikanska racingföraren och tv-personligheten Jessi Combs, vid 36 års ålder, omkom i en bilolycka. En olycka som skedde mitt under ett försök att slå världsrekord med en jetmotordriven bil i Alvord-öknen i Oregon, USA.

Ett rekord som hon nu, postumt, officiellt har slagit.

Brittiska tidningen The Guardian skriver att Combs nu utsetts till världens genom tiderna snabbaste kvinna på land av Guinness World Records. Detta efter att ha uppnått en hastighet på 841,338 km/h. Det tidigare hastighetsrekordet hölls av stuntkvinnan Kitty O’Neil, som 1976 uppnådde närmare 823 km/h.

”Låt oss skapa historia”

”Jag vet inte vad jag ska känna om detta då inget rekord kan ersätta att hon inte är här något mer”, skriver hennes nära vän Terry Madden, som var närvarande vid hennes dödsolycka, på Instagram.

”Men det var ett mål som hon verkligen ville nå, och hur svårt det än är att ens titta på bilen utan att gråta, så är jag så stolt över henne. Hon vaknade den morgonen till väckarklockan med orden ”låt oss skapa historia” och vi hade en otrolig dag”, skriver Madden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN