Semenya: ”Jag fick betala priset”

Men lovar att vara redo för 800 meter

Foto: Jimmy Wixtröm
SPORTBLADET

LONDON. Caster Semenya siktade på dubbeln på 1500 och 800 meter. 

Men trots att Lovisa Lindhs tuffaste motståndare fick nöja sig med brons på den första distansen är hon fortfarande självsäker inför favoritdistansen. 

– Jag kommer återhämta mig, jag är en stor flicka som vet hur man hanterar sådant, haha, säger hon. 

Strax innan Monacos Diamond League bestämde sig Caster Semenya för att satsa på en av de tuffaste dubblar man kan göra på ett VM, 800 och 1500 meter. Den längre distansen är ovan för sydafrikanskan och det märktes också i den stökiga och extremt kvalitetspackade finalen i går. 

När Sifan Hassan stack på bortre lång var Semenya lite för sen att reagera. 

– Jag gjorde ett misstag och jag fick betala priset för det. Men jag är glad för medaljen och kan egentligen inte begära mer. Jag har en bra kick men det är annorlunda efter tre varv, säger hon. 

”Kan hantera det”

Tre tuffa lopp ska nu sköljas ur systemet innan 800-försöken börjar på torsdag. Men enligt Semenya kan Lovisa Lindh och övriga motståndare inte vänta sig att hon kommer till start och är lite mer sliten. 

– Ja, så klart kommer jag vara fräsch. Jag kommer återhämta mig, det är två dagar dit och vi tränar varje dag. Det är inget problem, jag är en stor flicka som vet hur man hanterar sådana  saker, skrattar hon. 

ARTIKELN HANDLAR OM