”Det har varit väldigt kämpigt”

Kling och TV4:s expert i tårar efter VM-premiären

1 av 4 | Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

SANKT MORITZ/STOCKHOLM. Kajsa Kling fick en stökig inledning på alpina VM.

Efter att ha haft problem vid flera tillfällen under super G-tävlingen åkte svenskan till sist ur i den nedre delen av banan.

Efter uråkningen fällde såväl Kling själv som TV4:s expert Anders Pärson några tårar av besvikelse.

– Det har varit väldigt kämpigt de senaste veckorna, säger Kling till Sportbladet.

Kajsa Kling ansågs ha en chans att överraska och kunna utmana om medaljerna i super G när alpina VM inleddes i schweiziska Sankt Moritz på tisdagen. Men det skulle bli en stökig upplevelse för 28-åringen.

”Det gick åt skogen”

Kling inledde sitt åk bra och var 18 hundradelar före ledande Nicole Schmidhofer vid den allra första mellantiden. Det förändrades till nio hundradelar efter vid den andra innan Klings problem började på allvar.

Efter att ha tvingats parera i ett par svängar höll det till sist inte och Kling åkte ur.

– Jag litar inte riktigt på mig själv och då är det svårt att åka som man behöver göra för att åka snabbt. Det blir lite avvaktande. Det har varit väldigt kämpigt de senaste veckorna med just huvudet, det är där det brister. Förlåt att jag är sur och besviken men jag vet vad jag har att jobba på i alla fall. Kroppsmässigt, åkningsmässigt och med materialet finns bitarna på plats. Det stora är huvudet, säger Kling till Sportbladet.

”Jag vill så mycket”

Efter loppet fällde såväl Kajsa Kling som TV4:s expert Anders Pärson några tårar av besvikelse.

– Jag vill så mycket med Kajsa att hon ska få lyckas. Det har varit en stor anspänning på oss och man ville så gärna att hon skulle skrälla i dag, säger Anders Pärson.

Österrikiskan Nicole Schmidhofer vann överraskande före Tina Weirather, Liechtenstein, och hemmahoppet från Schweiz Lara Gut.

– Jag är väldigt lycklig. Det är helt enkelt fantastiskt för mig. Jag kan inte förstå att det är sant. Jag försöker bara ta in det, säger skrällen Schmidhofer i TV4.

Amerikanskan Lindsey Vonn åkte ur.

ARTIKELN HANDLAR OM