De får chansen i sista tävlingen innan OS

SPORTBLADET

Sista världscuptävlingen innan OS.

Då tar åkare som Emil Jönsson, 32, och Ebba Andersson 20, plats i den svenska truppen.

– Det ska bli spännande att få testa de kommande VM-banorna, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Emil Jönsson, 32, är en av åkarna som hoppas på en biljett till OS i Sydkorea i februari.

I helgen körde han världscupsprinten i Planica och slutade på en total tionde plats trots svåra ljumskproblem.

– Jag har åkt på en väldigt låg procent av vad som går, men det är sådan press för att få åka OS så jag har fått åka smart, sa Jönsson till Sportbladet efteråt.

”Ska bli spännande att testa”

Nu står det klart att han får chansen även i sista världscuptävlingen innan OS.

Jönsson är ett av namnen som finns med i den svenska truppen till tävlingarna i österrikiska Seefeld i helgen, och på tisdagen kommer Sveriges Olympiska Kommitté att släppa nya namn i den svenska OS-truppen.

– Seefeld har fått fantastiskt mycket snö och det ska bli spännande att få testa de kommande VM-banorna, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Han fortsätter:

Norge skickar stjärnorna

– Några åkare reser till Japan för pre-camp redan på fredag, medan andra har valt att stanna hemma för att träna och ladda batterierna inför OS. Men vi har flera starka åkare, varav några OS-åkare, på plats i Seefeld. De som inte åker till Japan på fredag åker dit efter tävlingarna på måndag, fortsätter han.

Även åkare som Ebba Andersson, Anna Dyvik, Maja Dahlqvist, Teodor Peterson och Oskar Svensson får chansen i helgen, medan Charlotte Kalla och Stina Nilsson OS-laddar på annat håll.

– Överlag hade vi en positiv helg i Planica med pallplatser i alla tävlingar och nu ser vi verkligen fram emot helgens tävlingar i Seefeld, säger Rikard Grip.

Klart är också att Norge kommer att skicka alla sina stjärnor, däribland Johannes Hösflot Kläbo och Maiken Caspersen Falla, till Österrike i helgen.

OS avgörs den 9–25 februari.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM