Norhug tillbaka – tävlar i dag

avSimon Norberg

Foto: Olsen, Geir / TT NYHETSBYRÅN

LENZERHEIDE. Petter Northug har inte tävlat på snart en månad.

Men i dag gör han comeback i spåret och det mot tuffast tänkbara motstånd.

Northug ställs nämligen öga mot öga mot Johannes Kläbo.

Petter Northug har haft en strulig vinter och bara deltagit i världscupsammanhang vid ett tillfälle.

Då i Lillehammer. Sedan dess har han inte tävlat överhuvudtaget utan Northug har istället valt att lägga in en längre träningsperiod.

Han hade dock en önskan om att få gå Tour de Ski men blev petad ur den åttamanna-trupp som Vidar Löfshus tog ut med motiveringen att landslagschefen hade en annan plan för honom.

Möter Kläbo

– Han (Northug) älskar ju tour-konceptet. Många distanser passar honom. Och så har det varit formutlösande för honom. Det har alltid varit det. Nu är det så att andra får använda det för att komma i form, men inte Petter. Det är bara att läsa resultatlistorna och se att han och jag tycker att han inte likställs med andra åkare som har tagits ut. Vi tycker fortfarande att det är tungt – och det är svårt att inse att han inte är med där, sa norrmannens tränare Stig Rune Kveen till VG för några dagar sedan.

Och det var även oklart när norrmannen skulle återfinnas i tävlingssammanhang igen.

Svaret är faktiskt redan i dag – på självaste nyårsafton.

Petter Northug befinner sig nämligen hemma i Norge och Granåsen för att ta en stafettsträcka i Kretsmästerskapen tillsammans med lillebror Even Northug och Lars Ove Aunli, skriver VG.

Där kan han få tuffast möjliga motstånd i världscupledaren Johannes Kläbo som även han kommer delta i stafetten för sitt Byåsen IL.

– Han vill ha en bra genomkörare, säger Kveen till tidningen

ARTIKELN HANDLAR OM