Handbolls-EM (Herrar)

Sågar EM-upplägget: ”Är en märklig final”

Av: 

Martin Tolén

SPORTBLADET

Sverige och Spanien möts i EM-finalen i kväll.

Då riktar franske superstjärnan Nikola Karabatic kritik mot hela EM-turneringen.

– Det är en märklig final. Sverige har förlorat tre matcher, men spelar ändå final medan vi bara har förlorat en, säger Karabatic enligt Ekstrabladet.

Det svenska handbollslandslaget spelar i kväll EM-final mot Spanien i Zagreb.

Detta efter att Sverige besegrade Danmark efter förlängning (35–34) medan Spanien, något överraskande, slog ut Frankrike i sin semifinal.

– Nu ska vi bara ha en guldmedalj också så är vi ännu mer nöjda. Jag trodde Frankrike skulle ta det. Vi går in som underdogs. De har allt att vinna och vi har allt att vinna, sa Jim Gottfridsson efter semifinalbragden.

”En märklig final”

Men nu riktar franske stjärnan Nikola Karabatic – världens bäste handbollsspelare 2007, 2014 och 2016 – kritik mot den kommande finalen och hela EM-turneringen.

Han tycker att formatet är orättvist.

– Vi har bevisat att vi är ett av de bästa lagen. Nu står vi med en märklig final där det ena laget (Sverige reds. anm.) har förlorat tre matcher och det andra laget (Spanien reds. anm.) har förlorat två matcher, men ändå spelar final. Vi har bara förlorat en, men det var dessvärre fel match, säger Karabatic enligt danska Ekstrabladet.

”Alla är missnöjda”

Tidigare har även de svenska spelarna sågat formatet med mellanrunda och det ständiga räknandet fram till semifinalerna.

De flesta av spelarna vill återgå till ett mer klassiskt utslagningsupplägg.

– Jag tycker det är mycket bättre med vinna-eller-försvinna-matcher. Nu har vissa matcher ingen betydelse, har Jerry Tollbring sagt.

Och det tycker även Karabatic inför fransmännens bronsmatch mot Danmark.

– Det är aldrig kul att förlora på detta sätt som mot Spanien där vi är favoriter och de redan har åkt på två förluster i turneringen. Det är tufft. Jag tror att alla är missnöjda och vill göra om det, fortsätter han till franska RMC.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sverige-Spanien i EM-final i handboll – tv-tider, lagen, fakta

ÄMNEN I ARTIKELN

Handbolls-EM (Herrar)

Nikola Karabatić

Herrlandslaget i handboll