Sjöström: ”Ska visa vem som är drottning”

Foto: TT

avSimon Bank

SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Färdigslarvat, färdigchansat.

Sarah Sjöström har skurit ner sitt EM-program med ett bestämt syfte.

– Jag ska visa vem som är fjärilsdrottningen!

Sent på fredagskvällen kom beskedet att Sarah Sjöström valt att stryka sig på 200 frisim. Inte för att hon inte trodde att hon skulle kunna prestera på distansen – det fanns bara annat som var viktigare.

– Jag bestämde mig för att vara lite smart de sista dagarna, jag hade kunnat göra dubbeln om det vore 50 fritt, men nu… hundra fjäril är min huvuddistans, jag ville inte slarva bort den, säger hon.

– Det hade varit jättekul att simma 200 fritt, jag har gått väldigt bra där hela kortbanesäsongen, men programmet passade inte. Jag insåg det när jag analyserade det i går kväll. Jag vill bara visa vad jag kan på hundra fjäril istället.

”Jag är i bra form”

Och på försökspasset var det inte särskilt stor tvekan om den saken. Sarah Sjöström badade sig till semifinal på 56,05, åtta tiondelar snabbare än näst snabbaste simmare (Marie Wattel, Frankrike).

– Jag kommer i mål på 56,0 och är oberörd. Lite blöt, det är allt, log Sarah efteråt.

– Det känns bra. Jag har känt det rätt länge, att jag varit i bra form i fjärilsimmet. Det är kul att visa vad jag går för, jag är i bra form. Det vet jag. Misstag kan man göra, men jag är i bra form.

Även Louise Hansson tog sig vidare (57,1), medan junioren Sara Junevik föll för gränsen som säger att bara två simmare per nation får simma semifinal (hon slutade 13:e, på personliga rekordet 58,2).

Kapacitet på frisim också

Men om förstaplatsen lär det bli spel mot ett mål.

– Jag ville visa att jag är i bra form, och då är det hundra fjäril jag ska göra det på. Visa vem som är fjärilsdrottningen, säger Sarah Sjöström.

Och på söndag kanske du vill visa vem som är frisimsdrottning också?

– Ja, det gick ju väldigt bra på 50 fritt igår, så jag känner att jag har kapacitet att göra det bra där.

Jodå, Sjöström är tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM