”durrrr” vann tidernas pott

Av: Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

919 600 dollar blev vinsten
mot ”pokerns Robin Hood”

1 av 2 | Foto: Fredrik Ivarsson/Poker.se
Tom ”durrrr” Dwan.

I natt sändes det sjätte avsnittet av den omåttligt populära pokershowen High Stakes Poker som nu är inne på sin femte säsong. I den största potten någonsin (inspelad på TV), värd 919 600 dollar, stod slaget mellan den legendariske Barry "Robin Hood of Poker" Greenstein och det 23-åriga pokerfenomenet Tom "durrrr" Dwan.

De 919 600 dollar som låg i jättepotten motsvarar strax över sju miljoner (!) kronor räknat på dagskursen 7,65.

En hisnande vinst, i en enda pott.

Och detta mot en av världens mest kända spelare genom tiderna är Barry Greenstein.

Välgöraren Greenstein

Han gjorde sig känd som "The Robin Hood of Poker" genom att avsätta alla sina turneringsvinster till välgörenhet.

Han sa själv att han tjänade ihop tillräckligt med pengar på sitt cashgame i världens högsta spel inne i Bobby's Room på Bellagio i Las Vegas. På senare år har han fått ändra sin frikostighet då konkurrensen har hårdnat och de unga internetproffsen blivit allt svårare att slå.

Tuffast av alla

Den som är tuffast av alla dessa internetproffs i världen i dag är 23-åriga pokerfenomenet Tom "durrrr" Dwan som spelat in åtskilliga miljoner dollar de senaste två åren på nätet.

Under de första sex avsnitten av High Stakes Poker, som också visats på Pokertube.com sedan slutet av februari, har Dwan dominerat spelet totalt och det är inga duvungar han ställts emot.

Stjärnfyllt bord

Vid bordet sitter även Doyle Brunson, Daniel Negreanu, Eli Elezra, världsmästaren Peter Eastgate, Ilari "Ziigmund" Sahamies, David Benyamine och Barry Greenstein.

Med hjälp av vältajmade bluffar och i övrigt skickligt spel har Dwan varit den största vinnaren vid bordet. Inatt fick vi se den största potten någonsin. När "pengarna åkte in" som skapade den enorma potten, var det helt jämnt mellan Greenstein med par i ess (50,2% vinstchans) mot Dwans topp-par + färgdrag (49,8% vinstchans).

Experten inte förvånad

Rikard Åberg på PokerTube.com var inte förvånad över att just Dwan var inblandad i den enorma potten.

– Insatserna har ökat för varje år och man har märkt att till och med spelare som Negreanu, Greenstein och Brunson spelar mer passivt för att det står så jättelika summor på spel. Dwan däremot verkar totalt sakna respekt för pengarna, vilket ger honom en fördel i många av händerna.

Åberg fortsätter:

– Att han dessutom har mage att tack nej till ett erbjudande från Greenstein, som erbjuder honom att "minska potten" med 200 000 dollar var i nattens stora pott, gör ju honom bara till en ännu större hjälte för den unga internetgenerationen av pokerspelare. För fyra veckor sedan i avsnitt 2 fick han både Greenstein och Eastgate att lägga bättre händer efter en av tidernas mest omtalade bluffar.

– De som fortfarande tror att poker är ett turspel kan ju gå in och kolla på den handen, så kommer de nog att ändra uppfattning en gång för alla.

Här är länkarna

Till höger kan du se länkarna som leder till avsnittet där handen utspelas och till PokerTubes "Hand Replayer" där man både kan se händerna uppspelade i detalj och diskutera handen med andra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN