Stensons flopp: ”Jag var sliten”

Foto: Sliten 73:a på hemmaplan – nu ska Henrik Stenson slipa på tekniken. FOTO: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

BARSEBÄCK. Henrik Stenson var förhands-favorit och SAS Masters största stjärna.

Men stjärnor kan falla och världsfemman slutade på 73:e plats – inför hemmapubliken.

– Det är inget jag hetsar upp mig för. Jag var sliten sedan British Open, säger Stenson.

Sedan Henrik Stenson vann The Players på TPC Sawgrass så har det gått troll i spelet. Direkt efteråt missade han tre raka kvalgränser innan han slet till sig fina placeringar på US Open och British Open.

Men spelet har saknats, och nu orkade han inte reda ut fyra dagars uppförsbacke utan levererade ett bottennapp hemma på Barsebäck.

”Vill lyckas hemma”

– Vi spelar 25 tävlingar om året och man har ett antal bra och dåliga och ett antal däremellan. Självklart vill man lyckas hemma, men jag var inte i form. Och jag var sliten sedan British Open, säger Stenson.

Får du vila nu?

– Lite. Det är lite åtaganden och några slappa dagar där jag ska ladda batterierna. Men klubborna åker bort några dagar nu, de får jag damma av precis innan jag åker till USA.

På andra sidan Atlanten väntar årets sista major och träning.

Stenson har jobbat på svingen ett bra tag och tar med sig sin tränare Pete Cowen till både World Golf Championship i Akron, Ohio, och till PGA-mästerskapen i Minnesota.

En kompaktare rörelse med mer kroppsrotation har arbetats fram, men de arbetar fortfarande med små justeringar.

Semestern får vänta

– Jag jobbar med tekniska detaljer. Men när det inte funkar så sprider man slagen och jag känner mig inte så självsäker. Jag vet inte om det går åt höger, vänster eller mittemellan. Men nu har jag några dagar att varva ner, sedan går vi på det igen. Jag kan jobba bra med spelet inför Akron, säger han.

Det blir ingen semester?

– Veckan efter PGA-mästerskapen åker vi nog till Grekland, (frun) Emma, (dottern) Lisa och jag. Mobiltelefonen ska vara av. Men nu kör vi på till årets sista major.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf