Malmö rasar mot domaren

Segermålet dömdes bort

Med en sekund kvar avgjorde Malmö mot Troja.

Eller?

Domaren dömde mål, konfererade med linjemännen, tänkte – och blåste sedan Malmö på trepoängaren.

SISTA SEKUNDEN Malmö gjorde mål i sista sekunden av matchen, men domaren Mikael Nord dömde bort målet trots att tiden visade att det var en sekund kvar av perioden.
SISTA SEKUNDEN Malmö gjorde mål i sista sekunden av matchen, men domaren Mikael Nord dömde bort målet trots att tiden visade att det var en sekund kvar av perioden.

2–2 med fem sekunder kvar, tekning i Trojas zon.

Då fastnade pucken i spelar­gröten, grävdes fram till Carl ­Söderberg och skickades i mål. Domaren Mikael Noord dömde mål, men ändrade sig efter att ha rådfrågat linjemännen.

Det fick Malmöspelarna att ryta till.

– Som tiden visade var det en sekund kvar. Det var fel av domarna, säger Daniel Casselståhl.

Till sist vann Malmö på straffar. Men de kände snarare att de snuvats på en poäng än vunnit två.

– Just när det händer blir man arg. Man är inte hundra själv då, men sen efteråt får man höra att domarna gjorde fel. Det känns tråkigt, säger Casselståhl.

Det bortdömda målet ruskar liv i diskussionen om målkameror i allsvenskan. Det används inte nu, vilket Malmötränaren Göran Karlström tycker är helt galet.

Vill ha målkameror

– Klart att det är surt om det blev fel, men hade de dömt mål när det gått en sekund över vore det lika jävla illa. Har domaren hjälp av målkameror slipper man såna här situationer, nu är det jävligt synd om honom.

Det finns gott om videomaterial. Hur ska ni gå vidare med detta?

– Det är inget mer att reagera på. Jag ser inte en protest som en möjlighet. Jag pratade med domaren efteråt och lider med dem. De gjorde så gott de kunde.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.