Alpint

”Åk hem, Anja”

SPORTBLADET

Pernilla Wiberg uppmanar Pärsson att vila: ”Den tanken har slagit oss”

Anja Pärson har haft ett miss­lyckat VM hittills. Nu vill SVT:s expert och förra världs- och OS-mästarinnan Pernilla Wiberg att hon står över resten av mästerskapet och fokuserar på avslutningen i världscupen.
Anja Pärson har haft ett miss­lyckat VM hittills. Nu vill SVT:s expert och förra världs- och OS-mästarinnan Pernilla Wiberg att hon står över resten av mästerskapet och fokuserar på avslutningen i världscupen.

VAL D’ISÉRE. Pernilla ­Wiberg tycker att Anja Pärson ska strunta i resten av VM och istället åka hem och ladda.

Nu kan Sportbladet avslöja att Team Pärson själva redan varit inne på att lämna VM i förtid

– Den tanken har slagit oss också, säger pappa Anders Pärson.

Anja Pärsons VM har hittills varit ett fiasko. Hon åkte ur i super G:n, körde bort sig i kombinationen och i störtloppet kom hon först på 12:e plats.

Nu tycker Svt:s expertkommentator Pernilla Wiberg att Anja Pärson ska strunta i VM.

– Hon säger att den totala världs­cupen är det stora målet i vinter och när VM börjat så här borde hon överväga att åka hem, säger Pernilla Wiberg till Sportbladet.

Får lida efter VM

Och förklarar:

– Lindsey kör alla grenarna och hon kommer att få ­lida av det efter VM, det är jag nästan säker på. Om Anja avbryter VM blir hon fräsch tills att världscupen drar i gång igen. Då har hon chansen att ta in på Lindseys försprång i totalen. Det handlar om att vara lite taktisk också.

Pernilla Wiberg om någon borde veta.

– Jag har själv varit i samma situation och vet exakt hur man brukar vara efter ett stort mästerskap. Man är inte mentalt redo för att starta om på nytt.

Team Pärson har också diskuterat alternativet efter misslyckandet i störtloppet.

– Vi har pratat om det tillsammans, men bestämt oss för att vi kommer att stanna kvar VM ut, säger Anders Pärson till Västebottens­kuriren.

”Vill vara ledig”

Direkt efter det misslyckade störtloppet gick Anja Pärson tillbaka till svenskhotellet och en dryg timme senare var hon uppe i backen igen – den här gången för att träna storslalom.

– Jag vill vara skidledig i morgon (läs: i dag) och därför passar jag på att träna lite teknik nu på eftermiddagen. Skönt att få koppla bort det som varit, säger Anja Pärson.

Hon är riktigt besviken efter missen, men konstaterar att det bara är att komma igen.

– Det tar ett tag att komma över det här, men nu har vi ju några dagar på oss, ­säger Anja Pärson.

På torsdag går lagtävlingen, men det är högst osäkert om den kommer att kunna avgörs på grund av ovädret. Nästa chans till revansch för Anja Pärson kan bli först på torsdag när storslalomen avgörs.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint