Ersättare – Schumi

SPORTBLADET

Felipe Massa på bättringsvägen – nu höjs röster för inhopp av Michael Schumacher

1 av 3 | Foto: Ersättare? Ferrariprofilen Michael Schumacher kan bli aktuell för att ersätta sin vän och ex-kollega Felipe Massa – i alla fall om Niki Lauda får sin vilja fram. FOTO: AP

Felipe Massa är på bättringsvägen. Han reagerar på tilltal och kan röra på både händer och ben.

Men Ferrari letar efter en ersättare.

– De borde ringa Michael Schumacher, säger Niki Lauda.

Läget för Felippe Massa rapporteras på måndagsmorgonen vara bättre. Sjukhuset i Budapest meddelar att han reagerar på tilltal och kan röra både händer och ben, vilket tyder på att han inte har några skador på hjärnan.

– Han vaknar allt oftare nu och kan kommunicera aktivt, det vill säga att han reagerar på tilltal. Vi är optimistiska och hoppas att han ska bli återställd, sakta men säkert, säger Istvan Bocskai, som är talesman på det ungerska försvarsdepartementet, till ungersk tv.

I dag flyger Ferraris president Luca di Montezemolo till Budapest för att hälsa på sin förare, redan i går träffade han sin gravida hustru Rafaela och även Bernie Ecclestone, Rubens Barrichello (vars skadade bil orsakade olyckan) och Ferraris stallchef Stefano Domenicali har varit hos honom på intensivstationen.

”Vem annars?”

Samtidigt letar Ferrari efter en vikarie, det naturliga valet är Luca Badoer som är teamets ersättare eller testföraren Marc Gené. Båda är över 35 år och har erfarenhet av F1.

Men det finns ett annat förslag – Michael Schumacher, 40.

– Vem annars? Vem är tillgänglig? Det finns ingen som är i närheten av Michael Schumachers klass. Jag har funderat och det finns ingen som kan konkurrera med honom, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till tyska RTL.

– Han vore bra för F1. Det skulle öka intresset med mellan 20 och 30 procent.

Kraschade med mc

Sedan den sjufaldige världsmästaren Schumacher slutade 2006 har han varit rådgivare åt Ferrari och kört en del superbike. Men i vintras kraschade 40-åringen med sin mc, vilket har lett till att han inte tävlat i det tyska mästerskapet den här säsongen utan bara testat en del. Han har inte kört F1 sedan i april 2008 och har inte längre den superlicens som krävs.

– Men vem annars ska Montezemolo ringa? Testförarna är värdelösa och det finns inget annat alternativ, säger Lauda som själv kört för Ferrari.

– Vore jag Montezemolo hade jag ringt honom.

Men det är tveksamt om tysken är intresserad av att köra F1 igen. Enligt hans manager Willi Weber är han ännu inte återställd efter MC- olyckan.

– En comeback är utesluten, säger managern till Bild.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1