Ingen comeback av Schumacher

SPORTBLADET

Då kan det bli Alonso som ersätter

Foto: ”Schumi” säger nej Det blir ingen comeback av Michael Scumacher. Istället ryktas det om att Ferrari vill köpa loss Fernando Alonso till loppet i Valencia. FOTO: AP

Michael Schumacher säger nej.

Det blir ingen F1-comeback.

– Mitt beslut står fast, säger han.

Istället kan det bli Fernando Alonso.

Det var Niki Lauda, trefaldig världsmästare som i RTL föreslog att Michael Schumacher skulle lämna sin roll som rådgivare för Ferrari och ersätta Felipe Massa. Lauda anser att det är det bästa alternativt.

Men det gör inte Schumacher själv.

– Det finns ingen anledning för mig att prata om vilka erbjudanden som finns, det har inte funnits några allvarliga samtal. Mitt beslut står fast, säger han till tyska Bunte.

Men senare på tisdagen öppnade Schumachers talesperson Sabine Kehm för en F1-comeback enligt nyhetsbyrån DPA.

– Tar Ferrari kontakt med Michael kommer han att fundera på det, säger hon.

Ryktas om Alonso

Det betyder att det troligen är någon av Ferraris båda testförare Marc Gené eller Luca Badoer som ersätter Felipe Massa, om denne inte är helt frisk till loppet i Valencia den 23 augusti. Från Spanien ryktas det om att Ferrari vill köpa loss Fernando Alonso redan nu och att han kör för Ferrari i Valencia, ett lopp som Renault är avstängda i från.

– Om Renault släpper honom och Ferrari verkligen vill ha honom vore det det bästa som kunde hända F1, Valencia och alla andra också, säger F1-gurun Bernie Ecclestone till autobilsmotorsport.de.

”Alonso i en Ferrari vore bra”

Även Niki Lauda gillar idén, nu när det inte blir någonting med Schumacher.

– Alonso i en Ferrari vore bra idé. Det borde Ferrari försöka lösa, det vore bra för Ferrari, för Spanien, för Alonso och för hela F1.

Reglerna tillåter ett lånbyte över ett lopp, men det finns naturligtvis andra detaljer som skulle kunna ställa till det.

– Det handlar om Flavio Briatore som inte vill släppa Alonso, om lön och om sponsorer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1