Olsson och Arvidsson i VM-truppen

SPORTBLADET

Förbundskaptenen: Vi får se om de tävlar i VM,

Friidrottssommaren har varit fylld av skador.

Men nu är i alla fall två medaljhopp på väg tillbaka.

Både Christian Olsson och Magnus Arvidsson kommer att få VM-biljetter av Stefan Olsson.

Foto: stefan jerrevång
Christian Olsson bar fanan under OS-invigningen.

Friidrottens förbundskapten tänker ta med både trestegshopparen Christian Olsson och spjutkastaren Magnus Arvidsson när han presenterar VM-truppen på måndag kväll.

– Sedan får vi se om de tävlar i VM, säger förbundskapten Stefan Olsson.

Christian Olsson ska tävla vid SM i Malmö sent på måndag kväll och förbundskaptenen vill inte pressa fram ett beslut av den forne OS-guldmedaljören omedelbart efter den tävlingen.

– Allt verkar bra med Christian. Men det finns en risk att gå från ingenting, till SM och sedan till VM på så kort tid, säger tränaren Yannick Tregaro.

”Viktigt inte stressa”

Magnus Arvidsson återhämtar sig efter en fotoperation som utfördes den 14 juni och har nyligen börjat träningskasta med spikskor igen.

– Vi har sagt att han måste kasta en bit över 80 meter på träning för att åka till Berlin. Om Magnus åker till VM är det inte för att se och lära, han är i sådana fall där för att ta sig till final, säger Arvidssons tränare Jonas Mellblom.

Trots fina träningsresultat i gymnastikskor och med kort ansats vill Mellblom ligga lågt:

– Det viktiga är att vi inte stressar för att vara med i mästerskapet. Om det inte blir VM siktar vi på Finnkampen i stället, säger han.

Senast den 10 augusti kommer OS- och VM-finalisten Arvidsson att lämna besked om foten håller och om VM-formen finns i kroppen.

VM i Berlin invigs 15 augusti.

Lars Markusson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott