”Ville bara slå Emma”

SPORTBLADET

Bråket som splittrar cykelsverige fortsätter. Nu säger Sara Mustonens manager Aike Visbeek att Susanne Ljungskogs enda mål i SM var att slå Emma Johansson.

– Klas, hennes manager, ville bara vinna mot Emma, säger Visbeek till Sportbladet.

Susanne Ljungskog.

Efter linjeloppet i lördags var Emma Johansson rasande på Susanne Ljungskog. Johansson menade att den dubbla världsmästarinnan inte körde för att vinna och sa att hon var både tragisk och sliten. Hon får stöd av Aike Visbeek, manager till Sara Mustonen som tillsammans med Emma Johansson försökte köra ikapp utbrytarna.

– Jag sa till Emmas manager, Martin Vestby, att vi måste jobba ihop för att komma ikapp. Han tvekade lite men sen sa han okej. Men när jag sa till Klas Johansson, Susannes manager, sa han nej. Det här var ”a game” de hade. Han ville inte låta Emma vinna, säger Visbeek.

Djup spricka

Efter Johanssons verbala attack mot Ljungskog har sprickan i svensk cykel visat sig djup. Flera landslagskollegor har tagit ställning mot Ljungskog. Men Visbeek säger sig inte veta något om det.

– Jag känner inte till historien mellan dem. Jag har aldrig pratat med de här personerna förut. Men Susanne och Klas var inte med på att tävla och det är inte bra för svensk cykel.

– När två har brutit sig loss måste man glömma all rivalitet och samarbeta. Annars är det inte kul, säger Visbeek.

Sportbladet har förgäves sökt Klas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport