Fel fälgar ska inte få fälla Jernberg

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sedan jag bytte har jag varit förskonad från punkteringar”

Foto: Skoda Sverige
Michael Jernberg har bytt motor i bilen och hoppas att det ska räcka till seger på Lydden Hill.

I helgen är det dags för den tredje deltävlingen i rallycross-EM och Michael Jernberg vill gärna ta revansch efter fjolårsmissen. Då tvingades han bryta A-finalen efter en punktering.

– I fjol hade jag fel fälgar i England. De bytte jag efter den tävlingen, säger Jernberg i ett pressmeddelande.

Lydden Hills rallycrossbana har ojämna gruspartier, vilket gör att däcken lätt kränger av fälgarna. Förra året drabbades Michael Jernberg av punktering i A-finalen, ett misstag han inte vill upprepa i år.

– I fjol hade jag fel fälgar. De bytte jag efter den tävlingen och sedan dess har jag varit förskonad från punkteringar, säger han.

Motorbyte

Inför helgens race har Jernberg dessutom bytt motor i Skodan, allt för att preparera bilen så bra som möjligt.

– I den här tuffa konkurrensen måste bilen gå som ett skott för att man ska kunna vara med och konkurrera, förklarar han.

Det är tätt i toppen, Jernberg har bara sex poäng tillgodo på regerande Europamästaren Sverre Isachsen. Det är också Isachsen och Kenneth Hansen som Jernberg räknar som de två hetaste konkurrenterna, men även unge britten Liam Doran är ett hot.

– Hans pappa äger banan så Liam borde hitta runt ganska väl, säger Jernberg.

Doran trea

Doran som tävlar i en Citroën C4 som Kenneth Hansen byggt, har visat att han antagit utmaningen. Efter två deltävlingar är Liam Doran trea i EM-tabellen och han har en tredje- och en fjärdeplats på meritlistan.

Men det är inte bara den här trion som Jernberg får se upp med. Av de 34 ekipage som ställer upp i division 1 har Jernberg bra koll på sju andra bilar.

– Förutom min egen Skoda har jag också tävlat i de Ford Focus som estländaren Linas Norkus och belgaren Michaël de Keersmacker kör, berättar Jernberg.

Han har dessutom byggt de Fordar som Ludvig Hunsbedt, Jos Kyupers, Koen Pawels och Frank Valle tävlar med.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport