SVT sänder Robin Söderlings final

avEmil K Lagnelius, TT

SPORTBLADET

Robin Söderling är klar för final i Öppna franska.

Matchen visas i både SVT och Eurosport.

– Det är en sådan sportslig nivå med en svensk i final, att alla som vill ska kunna se en sådan match. Den möjligheten ges tittarna nu, säger Per Yng, SVT:s sportchef, i ett pressmeddelande.

Dagens semifinal mot Tomas Berdych visades, liksom tidigare, i Eurosport. Men söndagens final klockan 15 mot Rafael Nadal visas i både SVT och Eurosport.

– Det är skönt att SVT och Eurosport kunde komma överens om att båda bolagen kan sända finalen om Robin Söderling når ända till slutomgången. Det är en sådan sportslig nivå med en svensk i final, att alla som vill ska kunna se en sådan match. Den möjligheten ges tittarna nu, säger Per Yng, SVT:s sportchef.

– Eurosport har direktsänt hela turneringen och sänder naturligtvis också finalen direkt. Vi hoppas att det här unika tillfället, som vi kan komma att dela med SVT, ger de svenska tittarna en möjlighet att upptäcka all tennis och annan sport som Eurosport sänder, säger Amanda Evans, VD för Eurosport Norden.

Svensk tennis har nått några av sina största framgångar på gruset i Paris med tio svenska segrar i herrsingeln. Det har dock gått 22 år sedan senaste svenska segern genom Mats Wilander 1988. Björn Borg har vunnit turneringen sex gånger, Wilander tre gånger och Sven Davidson en gång. Robin Söderling gör sin andra raka final i Paris, i fjol blev det förlust mot Roger Federer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis