Mattias Ekström har testkört på ovalbana

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken fick ny chans
att köra Nascarbil i USA

Mattias Ekström har fått prova Nascar igen. Den här gången på ovalbana.

Mattias Ekström fortsätter att kämpa för sin dröm.

Han har testat Nascar igen.

Direkt efter det förra DTM-loppet på Nürburgring reste svensken vidare till USA och Gresham Motorsports Park i Georgia för att testa Nascar - igen. Den här gången handlade det om en ovalbana.

Fick prova ovalbana

– De var nöjda efter mitt första race och det var på en vanlig bana och det är rätt ovanligt i Nascar och därför talade jag om att jag gärna skulle testa en ovalbana också och den drömmen gick nu i uppfyllelse, säger svensken till Die Zeit.

– Det var väldigt spännande, det var väldigt annorlunda mot vad jag hade förväntat mig. Det var enormt tufft, jag har till och med fått en blåsa på höger hand. Allt avgörs med minsta möjliga marginal, där handlar det inte om tiondelar eller hundradelar. Det handlar om tusendelar.

Än så länge har han inte fått något erbjudande om att köra i serien igen.

– Det måste vi prata om. Om jag får chansen så tar jag den, förutsatt att Audi ger mig tillstånd att göra det. Mitt motto är: Du kommer bara att ångra det som du inte gjort. Därför tar jag alla intressanta chanser som jag får. Jag är enormt tacksam för att Audi har tillåtit mig att göra det. Självkart vore det spännande att testa ett ovallopp, min dröm är att testa allt.

Svensken är nu tillbaka i Europa och i helgen kör DTM på Zandvoort. Han är nu femma i mästerskapet men efter fem lopp har han bara en poäng mindre än vad han hade vid samma läge 2007 när han vann sin andra DTM-titel.

Trivs på Zandvoort

– Det blir intressant att köra på Zandvoort, där har jag alltid kört bra, säger han till Motorsportmagazin.

– Då är det desto mer spännande att se vad vi kan lyckas med i Holland. Men en sak är säker, jag vill ha revansch.

I Holland kör han sitt 99:e DTM-lopp och Mattias Ekström har 19 poäng upp till mästerskapsledaren Bruno Spengler, Mercedes.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport