Här är Red Bulls nya superbil

avAnna Andersson

SPORTBLADET

”Snyggare och snabbare”

Foto: GETTY IMAGES
Vettel och Webber poserar med nya bilen.

I fjol en revolution.

I år handlar det om en evolution.

– Den nya bilen ser bättre ut än den i från förra året och den borde vara snabb, säger Sebastian Vettel.

Det har gått 13 dagar sedan Ferrari som första team visade upp sin nya bil. Nu är det dags för Red Bull. Teamet presenterade RB6 i Jerez, i samband med starten av årets andra tester och därmed var fjolårets VM-tvåa sist ut av toppteamen att presentera den nya bilen.

– De tre toppteamen har mer personal och en klart högre budget, vi måste vara smartare och jobba med de medel vi har, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko i samband med presentationen.

”Snabbare och snabbare”

– Men så länge siffrorna i datorn och i vindtunneln blir bättre och bättre och bilen blir snabbare och snabbare så har Adrian Newey filosofin att det är bättre att jobba vidare och offra de första testerna.

Bilen har, precis som i fjol, ett väldigt högt nosparti och den största skillnaden är att man integrerat diffusorerna i hela konceptet. Detta börjar redan i frontpartiet och Red Bull har en tydligare V-formad lösning än tidigare. Annars syns det återigen att Adrian Newey har en förkärlek för väl genomarbetade detaljer, vilket bland annat syns på sidepodsen.

– Bilen är nästan lika lång som en limousine, men det var ett måste eftersom bensintanken är större. Den är snygg och jag är spänd på att se vad den klarar av, säger Mark Webber om sin nya bil, men han påpekar att han inte tror att det inte har någon betydelse att teamet stod över de första testerna:

”Snyggare än i fjol”

– Valencia är ändå inte den bästa banan att testa på, visst jag hade gärna varit med men jag tror inte att vi förlorade någonting på att vi inte vad där.

Även Sebastian Vettel, som var tvåa i VM förra året är positiv.

– Bilen är snyggare än i fjol och den bör vara snabbare. Men om det stämmer får vi se på banan, datorn spottar ur sig en massa siffror som låter bra. Men jag tror på detta.

Red Bull arbetar precis som i fjol med motorer från Renault.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1