Fördel Rudholm

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Drygade ut ledningen när Fredrik Larsson fick bryta med drivaxelbrott

Carrera Cup Scandinavia har utvecklat sig till en duell mellan Robin Rudholm och Fredrik Larsson.

Vid stadsloppet I Göteborg vann de varsitt lopp, men Rydell drar i från i toppen.

Inför det första racet på Göteborgs stadsbana stod Fredrik Larsson i pole position, medan Rudholm startade från ruta två.

Larsson fick till en kanonstart och kunde sedan kontrollera loppet, trots att han fick sakta ner för att spara däcken på slutet.

– Det var ett tufft race där jag hade lite halt bak i början. Men jag kunde sedan på gå igen och det ländes kontrollerat även om Rudholm hade bra fart, säger Fredrik Larsson i ett pressmeddelande.

Drivaxeln gick av

Det såg onekligen ut som att Larsson skull kunna upprepa fjolårets bedrift då han tog en dubbelseger i Göteborg, men den drömmen sprack redan på formationsvarvet inför det andra racet. Vänster drivaxel gick sönder och Larsson kom aldrig till start.

– Riktigt trist, sa Larsson besviket.

I stället blev det Robin Rudholm som tog hem det andra racet.

– Det var bara att förvalta startpositionen. En mycket bra helg totalt sett och vi utökade mästerskapsledningen, säger Rudholm i ett pressmeddelande.

Även om Robin Rudholm hade en lugn resa mot segern så bjöd det andra racet på dramatik. Richard Kressner och Arne Jörgensen hamnade i en duell när Kressner försökte passera och misslyckades med sin omkörning. Kressners bil klättrade upp på Jörgensens och krossade vindrutan, men båda förarna undkom incidenten utan skador.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC